Παρέμβαση Προβόπουλου ζητούν οι ασφαλιστικές

«Αν αποφασίσει η Βουλή των Ελλήνων για τη διαφάνεια στις ασφαλιστικές συναλλαγές η Τράπεζα της Ελλάδος δεν πρόκειται να παρέμβει».

Την απάντηση αυτή φέρεται να έδωσε ο Πρόεδρος της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, στους εκπροσώπους της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος αναφορικά με την πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Καταναλωτή για τη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά, κατά τη διάρκεια της συνάντησης την οποία είχε μαζί τους την περασμένη Πέμπτη.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης αμφισβήτησαν την αρμοδιότητα του κ. Σπυράκου να νομοθετήσει για την ασφαλιστική αγορά, και ζήτησαν από τον κ. Προβόπουλο είτε να αναλάβει η τράπεζα τη σχετική πρωτοβουλία, είτε να μεσολαβήσει, ώστε η όλη προσπάθεια να «παγώσει».

Ο ίδιος ο κ. Προβόπουλος πάντως ξεκαθάρισε εξ αρχής τη θέση του, ότι δηλαδή δεν επιθυμεί να έχει ανάμιξη στο θέμα και ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να έχει λόγο εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί από τη Βουλή.

Πάντως, για το επίμαχο νομοσχέδιο, σήμερα, στελέχη της Ένωσης θα έχουν συνάντηση με το γενικό γραμματέα Καταναλωτή, Δημ. Σπυράκο και τους συνεργάτες του. Στο πλαίσιο της συνάντησης θα γίνει μια πρώτη συζήτηση στα βασικά άρθρα του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου – σχέδιο του οποίου γνωστοποίησε προημερών ο γενικός γραμματέας στην Ένωση.

Μια από τις πλέον κρίσιμες διατάξεις του νομοσχεδίου αφορά στις αυξήσεις των τιμολογίων των προγραμμάτων κλάδου Υγείας. Ο κ. Σπυράκος σχεδιάζει να θεσπίσει μια σειρά από κριτήρια για το πώς θα πρέπει να γίνονται οι αυξήσεις, ώστε να μην περνούν στην κατανάλωση υπερβολικές ανατιμήσεις, ενώ οι ασφαλιστές έχουν εξ αρχής δηλώσει ότι λόγω της ιδιαιτερότητας των προϊόντων τα τιμολόγιά τους θα πρέπει να παραμείνουν ελεύθερα.

«Δεν μπορούμε να δεσμευθούμε τιμολογιακά για τα επόμενα 20 χρόνια» αναφέρουν στο IW χαρακτηριστικά, για να προσθέσουν ότι θα επιμείνουν στη θέση τους μέχρι τέλους, μέχρι δηλαδή και την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή.

Ανεξάρτητα από τη θέση των ασφαλιστικών και το τι θα συμβεί τελικά, ο κ. Σπυράκος διαβουλεύεται ήδη με την Ελληνική Στατική Υπηρεσία για τον τρόπο υπολογισμού του πλαφόν στις αυξήσεις των προγραμμάτων Υγείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*