Επιστολή του ΠΣΣΑΣ για σχόλια σε ασφαλιστικό portal

To Insurance World έλαβε την ακόλουθη επιστολή του Πανελληνίου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων σχετικά με σχόλια στο Insurance Daily της 8/11/10 , με θέμα «Λειτουργεί ο Συνδικαλισμός του Agency System;»:

«Σχετικά με τα σχόλια  στο Insurance daily  της 8/11/10 , με θέμα «Λειτουργεί ο Συνδικαλισμός του Agency System;»το ΔΣ  του Συνδέσμου Συντονιστών γνωστοποιεί  τα εξής:

1. Ο συντάκτης  του σχολίου όταν αναφέρθηκε στην  υποστήριξη  του Συνδέσμου μας προς τους  συναδέλφους μας της Interamerican, δεν κατάλαβε προφανώς τι έγραψε όταν επεσήμανε ότι «άλλη μια απόδειξη ότι ο συνδικαλισμός …δεν λειτουργεί στη χώρα μας σύμφωνα με τις  αρχές του συνδικαλισμού» !!!! ή δεν γνωρίζει πως λειτουργεί ο συνδικαλισμός.  

Άμεσα  ο Σύνδεσμός  μας αντιμετώπισε το θέμα  και κάλεσε ( ακόμα και με προσωπικά τηλεφωνήματα) όλους τους ενδιαφερόμενους  σε  συνάντηση για ενημέρωση και αντιμετώπιση των όσων προβλημάτων είχαν.  Πράγματι στην συνάντηση παραστάθηκαν 17  συντονιστές, αριθμός  ικανός, αν ο συντάκτης έψαχνε να βρει πόσοι είχαν το πρόβλημα, πόσοι από αυτούς βρίσκονται εκτός Αθηνών και λάμβανε υπόψη και το δυσάρεστο έκτακτο γεγονός κηδείας  που υπήρξε την  ημέρα εκείνη. 

Σκοπός όμως ενός συνδικαλιστικού Σωματείου δεν είναι να εξαναγκάζει τα μέλη του να παρευρίσκονται σε συναντήσεις  αλλά να έχει στην διάθεσή τους την ετοιμότητα   και τις γνώσεις του  για να την χρησιμοποιεί  όποιος επιθυμεί, πράγμα που άμεσα πράξαμε.

2. Βέβαια όταν ο Συντάκτης δεν έχει την δυνατότητα  να αντιληφθεί βασικές αρχές του συνδικαλισμού  πως θα περιμέναμε  να αντιδράσει καλύτερα  σε άλλα θέματα που απαιτούν περισσότερη προσοχή και υπευθυνότητα. Στο δεύτερο μέρος του σχολίου του αναφέρεται στα οικονομικά   «στα οικονομικά του Συλλόγου των Ασφαλιστών»  και «στα χρήματα που διαχειρίζεται …….. λόγω της υποχρεωτικής εγγραφής  των νέων Ασφαλιστών» και την πρώτη μέρα ανάρτησης του σχολίου «ορθά»  προβάλλει το λογότυπο του Συλλόγου Ασφαλιστών , δηλαδή του Πανελληνίου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΑΣ). 

Μετά όμως από το ανακριβές – αναληθές  σχόλιο του ΔΣ του ΠΣΑΣ ( που μάλλον δεν διάβασαν καν την ανακοίνωση, γιατί γνωρίζουν ποιοι είναι οι «ασφαλιστές» και ποιος  εφαρμόζει υποχρεωτική εγγραφή των «νέων ασφαλιστών» ) αντικατέστησε το λογότυπο με το δικό μας , δηλαδή του Συνδέσμου Συντονιστών (ΠΣΣΑΣ).!!!, την στιγμή   που στο πρώτο μέρος του άρθρου  γνωρίζει τον Σύνδεσμό μας και τον ονομάζει  ΣΥΝΔΕΣΜΟ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΏΝ  και στο δεύτερο μέρος  αναφέρεται στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ , που όλη η αγορά γνωρίζει ότι έχει μέλη τους «ασφαλιστές» , δηλαδή τους ασφαλιστικούς συμβούλους.  

Τέλος όλοι  που ασχολούνται με τα συνδικαλιστικά των συνδέσμων γνωρίζουν (ή πρέπει να γνωρίζουν) ότι ο Σύνδεσμος των Συντονιστών  δεν έχει υποχρεωτική  έγγραφή των νέων Συντονιστών.

Πρέπει άμεσα να απαλειφθεί  το λογότυπό μας από σχόλιο, γιατί  μας δυσφημεί και αποτελεί   βάση  για δυσμενή  -  ανακριβή σχόλια   σε βάρος μας».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*