Διαφωνίες ασφαλιστών για το Εγγυητικό

Έκτακτη συνάντηση για το θέμα της εισφοράς υπέρ του Εγγυητικού Κεφαλαίου κλάδου Ζωής θα έχουν μέσα στην εβδομάδα οι εκπρόσωποι όσων ασφαλιστικών εταιρειών δραστηριοποιούνται στον τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση αποφασίσθηκε χθες, κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΕΕ για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πριν τα μέλη του Δ.Σ. κάνουν αποδεκτή την παραίτηση του κ. Μίνου Μωυσή, ο ίδιος παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση για την εισφορά υπέρ του Εγγυητικού, η οποία ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι απόψεις που ακούστηκαν ήταν πολλές και διαφορετικές, με αποτέλεσμα αφενός το Δ.Σ. να μην αποφασίσει, αφετέρου να κριθεί σκόπιμο το κρίσιμο αυτό ζήτημα να συζητήσουν σε ειδική συνάντηση όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες με δραστηριότητα στον κλάδο Ζωής.

Πηγές του Insurance World αναφέρουν ότι η συνάντηση θα γίνει αύριο ή το αργότερο μεθαύριο, όμως είναι πολύ πιθανό να μην ληφθεί απόφαση.

Στην περίπτωση αυτή οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιρειών θα οδηγηθούν και σε νέες συναντήσεις ώστε να καταλήξουν σε μια κοινή θέση και να ενημερώσουν σχετικά το Δ.Σ. της ΕΑΕΕ, το οποίο θα συνέλθει εκτάκτως προκειμένου να ψηφίσει επ΄ αυτής.
Η πρόταση της Ένωσης στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί στη διαχειριστική επιτροπή του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, το οποίο με τη σειρά του θα γνωμοδοτήσει στην Τ.τ.Ε. βασιζόμενη και στη θέση των ασφαλιστών.

Όπως εκτιμούν κύκλοι της αγοράς, η Τράπεζα της Ελλάδος θα αποφανθεί για το ύψος της εισφοράς εντός του έτους, γεγονός το οποίο υποχρεώνει την Ένωση καταλήξει άμεσα στην τελική της πρόταση

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*