Ώρα αποφάσεων για το Επικουρικό

Με κεντρικό θέμα τη διάσωση του Επικουρικού Κεφαλαίου κλάδου Αυτοκινήτων συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα παρουσιαστεί ανάλυση βάσει της οποίας το Επικουρικό δανειοδοτούμενο θα επιτύχει τον περιορισμό των ελλειμμάτων του από τα 850 εκατ. ευρώ που υπολογίζονται σήμερα στα 180 εκατ. ευρώ έως το 2013, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι στο μεσοδιάστημα δεν θα υπάρξουν και άλλες ανακλήσεις αδειών ασφαλιστικών εταιρειών.
 
Βάσει της σχετικής μελέτης, το Επικουρικό λαμβάνοντας δάνειο θα μπορέσει να καλύψει το 2011 αποζημιώσεις 200 εκατ. ευρώ, το 2012 υποχρεώσεις αξίας 90 εκατ. ευρώ και το 2013 υποχρεώσεις 60 εκατ. ευρώ, ενώ στο τριετές αυτό διάστημα εκτιμάται ότι θα διαγράψει και αποζημιώσεις 150 εκατ. ευρώ, οπότε στο τέλος του 2013 θα βρεθεί να οφείλει το ποσό των 180 εκατ. ευρώ.
 
Πάντως, στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης της ΕΑΕΕ ενδέχεται η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης να προτείνει αλλαγή του καθεστώτος αποζημιώσεων, ώστε το Επικουρικό να εξαιρεθεί κάθε μελλοντικής υποχρέωσης που θα ανακύπτει από ανακλήσεις αδειών λειτουργίας ασφαλιστικών εταιρειών.
 
Πρόκειται για πρόταση με την οποία δεν συμφωνεί ο πρόεδρος του Επικουρικού, κ. Δημ. Ζορμπάς, καθότι θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό θα χαθεί ο κοινωνικός ρόλος του φορέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*