Η Metlife ολοκληρώνει την εξαγορά της American Life Insurance Company

Η MetLife, Inc. (Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης: MET) ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της American Life Insurance Company (Alico) από την American International Group, Inc. (AIG) έναντι 16,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

«Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Alico, η MetLife έγινε η πρώτη ασφαλιστική δύναμη παγκοσμίως στις ασφάλειες Ζωής και στις Ομαδικές Ασφαλίσεις Προσωπικού» δήλωσε ο κ. C. Robert Henrikson, Chairman, President and C.E.O. της MetLife, Inc. 

«Εδώ και πολλά χρόνια  η MetLife κατέχει  ισχυρή, ηγετική θέση στις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Κορέα και τη Χιλή, την οποία μπορούμε τώρα να διευρύνουμε περαιτέρω μέσα από την πρόσβαση που αποκτούμε σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η συμφωνία συμβάλλει στην υλοποίηση της στρατηγικής μας για την διεθνή ανάπτυξη της εταιρίας, αναβαθμίζοντας σημαντικά την κλίμακα και  την εμβέλεια της διεθνούς παρουσίας της MetLife. 

Επίσης, διαφοροποιεί περαιτέρω και ισορροπεί τη γεωγραφική μας παρουσία και τα προγράμματά μας, ενώ παράλληλα ενισχύει σημαντικά την ισχύ της εταιρίας στα κανάλια διανομής.

«Ως αποτέλεσμα αυτής της εξαγοράς, είμαστε σε πλεονεκτική θέση για να αυξήσουμε την κερδοφορία και την αποδοτικότητα των Ιδίων Κεφαλαίων μας,» προσέθεσε ο κ. Henrikson. «Από την στιγμή της ανακοίνωσης της συμφωνίας, στις 8 Μαρτίου του 2010, ομάδες από τη MetLife και την Alico συνεργάζονται στενά για να διασφαλιστεί ότι ο οργανισμός που προκύπτει θα αξιοποιήσει τις ευκαιρίες ανάπτυξης που βρίσκονται μπροστά μας».

Το τίμημα που καταβλήθηκε από τη MetLife στην AIG για την εξαγορά της Alico περιελάμβανε 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, μετά από προσαρμογές, και 9,0 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές και άλλους τίτλους της MetLife, με ενδεχόμενες προσαρμογές κατά το κλείσιμο της συμφωνίας ως προς τις τιμές κλεισίματος. 

Το τμήμα της τιμής της εξαγοράς που αντιστοιχεί σε τίτλους περιελάμβανε 78,2 εκατομμύρια κοινές μετοχές της MetLife, 6,9 εκατομμύρια μετατρέψιμες υπό όρους προνομιούχες μετοχές και 40 εκατομμύρια μετοχικές μονάδες (equity units). Οι τιμές των κοινών και των προνομιούχων μετοχών βασίζονται στην τιμή κλεισίματος των κοινών μετοχών της MetLife στις 29 Οκτωβρίου, την τελευταία ημερομηνία συναλλαγών πριν από το κλείσιμο της συμφωνίας.

Η MetLife, Inc. είναι ένας κορυφαίος διεθνής οργανισμός παροχής ασφαλίσεων, συνταξιοδοτικών προγραμμάτων και ομαδικών ασφαλίσεων προσωπικού, που παρέχει υπηρεσίες σε 90 εκατομμύρια πελάτες σε περισσότερες από 60 χώρες. Μέσω των θυγατρικών και των συνδεδεμένων εταιριών της, η MetLife κατέχει ηγετικές θέσεις στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας, της Λατινικής Αμερικής, της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού, της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.metlife.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*