Έρευνα της διαNΕΟσις: Πως βιώνουν οι Έλληνες την καραντίνα

Φως στις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων που έχουν συμπληρώσει 50 ημέρες περιορισμένοι στα σπίτια τους ρίχνει έρευνα της διαNΕΟσις.

Μετά τις σαρωτικές αλλαγές στην καθημερινότητα η έρευνα έρχεται να αποτυπώσει τις αλλαγές στην διαβίωση, τα αισθήματα κ.ά..

Η διαΝΕΟσις ένωσε τις δυνάμεις της με τη Metron Analysis στη τηλεφωνική έρευνα από τις 8 έως τις 15 Απριλίου του 2020, με πανελλαδικό δείγμα 1.250 ατόμων.Μέσα από 22 ερωτήσεις  διαφαίνεται πόσοι βγαίνουν από το σπίτι κάθε μέρα, ενώ αποτυπώνεται ένα αίσθημα αισιοδοξίας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς σχολιάζει τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας «Πώς Ζουν οι Έλληνες στην Πανδημία».

Ευρήματα

Στην ορθή κατεύθυνση θεωρούν ότι έχει μπει η χώρα ένα μεγάλο μέρος του δείγματος, κάτι που αποδίδεται εν μέρει στο αίσθημα απειλής που συσπειρώνει τις κοινωνίες, σύμφωνα με τον κ. Φαναρά.

Σε άλλα στοιχεία:

-Το 39,8% δηλώνει αισιόδοξο παρά την πανδημία, ενώ το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 30% τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2019.

-Ανασφάλεια όμως δηλώνει ότι νιώθει το 30, 9%, ενώ σημειώνεται ότι το ποσοστό μειώθηκε έναντι των διαστημάτων του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

-Αυξημένη εμπιστοσύνη δηλώνει η πλειοψηφία σε θεσμούς όπως η οικογένεια, οι ένοπλες δυνάμεις, οι επιστήμονες- τεχνοκράτες  και ακολουθούν πολιτικοί θεσμοί όπως ο πρωθυπουργός και η προεδρίας της Δημοκρατίας.

διαβάστε αναλυτικά την έρευνα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*