Με την EOS αρχίσει ο κύκλος των ανακλήσεων

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρίας EOS, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, κατά την πρώτη του συνεδρίαση. 

Η ανάκληση επιβλήθηκε μετά την αδυναμία των μετόχων της εταιρείας να καλύψουν το έλλειμμα που διαπιστώθηκε στα αποθέματα, ενώ χωρίς αποτέλεσμα ήταν και οι προσπάθειες για εξεύρεση επενδυτή, που υπήρξαν το τελευταίο δίμηνο. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί ήδη από το Νοέμβριο του 2008, η δέσμευση της περιουσίας που είχε η εταιρία σε ασφαλιστική τοποθέτηση, ενώ πρόσφατα διαγράφηκε και από το Σύστημα Άμεσης Πληρωμής, λόγω μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2008, η EOS είχε 210.000 περίπου ασφαλισμένα οχήματα και δίκυκλα, από τα οποία 135.000 είναι τα ΙΧ, οι οδηγοί των οποίων, σε περίπτωση που έχουν ατύχημα, θα πρέπει να στραφούν στο Επικουρικό Κεφάλαιο, για να καλυφθούν. 

Ήδη μέρος αυτού του στόλου έχει μεταφερθεί κατά το πρώτο δίμηνο του έτους σε άλλες εταιρίες, ενώ οι υπόλοιποι οδηγοί καλύπτονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο για διάστημα 30 ημερών από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*