Ασφαλιστήρια από γκισέ -όχι τραπεζών- φέρνουν την ανάπτυξη

Την αντεπίθεσή της ετοιμάζει η ασφαλιστική αγορά απέναντι σε όσα φέρνει σταδιακά στην καθημερινότητα των πολιτών (και στα ταμεία των εταιρειών) η χρηματοοικονομική κρίση.
Οι εταιρείες σχεδόν στο σύνολό τους, είτε έχουν ήδη ετοιμάσει νέα ευέλικτα προϊόντα, είτε τώρα τα σχεδιάζουν, ώστε το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο να τα προωθήσουν στην αγορά, επιχειρώντας να δώσουν εναλλακτικές λύσεις στα πάσης φύσεως προβλήματα του πολίτη-καταναλωτή που αναζητά τρόπους να διασφαλίσει ή να καλύψει από τυχόν απρόοπτα, την περιουσία του, το εισόδημά του, τη θέση του, τα παιδιά του, την υγεία του και ότι άλλο μπορεί να θεωρεί ο καθένας ότι χρειάζεται από μια ασφαλιστική εταιρεία.
Μέσα από τα προγράμματα αυτά οι ασφαλιστές διαβλέπουν την άνοδο των εσόδων τους, την αύξηση της παραγωγής τους, την κινητικότητα στην εργασία τους.
Ωστόσο, την ανάπτυξή τους οι ασφαλιστές -όπως είχαμε αναφέρει και την προηγούμενη εβδομάδα- την βλέπουν και μέσα από συνεργασίες για τις οποίες εδώ και καιρό οι «δυνάμεις» της αγοράς -ελληνικές και πολυεθνικές- έχουν στήσει μια καταρχήν κουβέντα.
Αγκυλώσεις…
Παρακολουθώντας τις υπό εξέλιξη συζητήσεις το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών συνεχίζουν να παρουσιάζουν «συμπτώματα αγκυλώσεων», καθώς η επιχειρηματική κουλτούρα των συνομιλητών εμμένει σε στερεότυπα του παρελθόντος με αποτέλεσμα να αναφύονται ολοένα και περισσότερα εμπόδια. Το κοινό ζητούμενο που είναι η ανάπτυξη των εργασιών φαίνεται να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα δημιουργώντας την αίσθηση ότι παρά τη δυσχερή θέση ανάμεσα στον ανταγωνισμό που έχουν κάποιοι, η επιθυμία τους να συνεχίσουν αυτόνομα είναι μεγαλύτερη από την επιλογή μια κοινής και ασφαλούς στέγης.
Ωστόσο, οι προνοητικοί έχουν σκεφτεί και άλλες λύσεις και τις έχουν δρομολογήσει.
Είναι θέμα χρόνου λοιπόν, να δούμε ασφαλιστικά προϊόντα να πωλούνται από διάφορα γκισέ. Όχι τραπεζών όπως ξέρουμε μέχρι σήμερα. Αλλά από γκισέ άλλων εταιρειών όπου περνά πολύς κόσμος και οι πωλήσεις θα γίνονται αυτόματα.. Χωρίς μεγάλο κόστος, χωρίς πολυπλοκότητες, χωρίς σύνθετες διαδικασίες. Όπως γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Έτσι θα έλθει και η ανάπτυξη…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*