Μηδενικές αυξήσεις στο 44% των εργαζομένων στον ασφαλιστικό κλάδο

Μηδενικές αυξήσεις δόθηκαν στο 44% των εργαζομένων στον ασφαλιστικό κλάδο το 2015 στην ασφαλιστική αγορά, ενώ το 43%ω προβλέπει η πολιτική αυτή να ακολουθηθεί και το 2016. Αυτό προκύπτει από έρευνα της KPMG σε 3.040 εργαζόμενους, που απασχολείται σε 127 διαφορετικές θέσεις εργασίας σε 17 εταιρείες.
Ειδικότερα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας σε αυξήσεις στο σύνολο των εργαζομένων προχώρησε μόνο το 19% και σε ένα μέρος των εργαζομένων το 37%. Το μέσο ποσοστό της αύξησης που δόθηκε το 2015 από το σύνολο του δείγματος (συμπεριλαμβανομένων των μηδενικών αυξήσεων) ανέρχεται σε 1.2%, ενώ η διάμεσος σε 0.1%.

Το ποσό που πληρώθηκε ως πριμ απόδοσης το 2015 για τα αποτελέσματα του 2014 ανήλθε στο 7.8% των ετήσιων βασικών αποδοχών, μειωμένο κατά μια περίπου μονάδα σε σχέση με αυτό που πληρώθηκε την προηγούμενη χρονιά. Μόνο 1 εταιρεία από το σύνολο του δείγματος προχώρησε μέσα στο 2015 ή σκέφτεται να προχωρήσει σε μείωση θέσεων εργασίας.

Η έρευνα Αποδοχών και Παροχών για τον Ασφαλιστικό κλάδο για το 2015, που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά από την KPMG, σε συνεργασία με ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Γενικοί Διευθυντές, Οικονομικοί Διευθυντές, Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού και άλλα στελέχη που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, αξιοποιούν την έρευνα για τη διαμόρφωση πολιτικής αποδοχών και παροχών για τους εργαζομένους τους, για την αντικειμενική αξιολόγηση του υφιστάμενου συστήματος αποδοχών και παροχών, καθώς και για τον καθορισμό των ετήσιων αυξήσεων.

KPMG_1

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικά οι αποδοχές και παροχές επιλεγμένων Μεσαίων Στελεχών (Managers) από τον Ασφαλιστικό κλάδο.

KPMG_2

Στο διάγραμμα που ακολουθεί παρουσιάζεται η εξέλιξη των ετήσιων συνολικών μεικτών αποδοχών ενδεικτικών θέσεων εργασίας του Ασφαλιστικού κλάδου κατά την τελευταία τριετία (διάμεσος).

KPMG_3

 

Επιπλέον της Έρευνας Αποδοχών και Παροχών για τον Ασφαλιστικό κλάδο, η KPMG πραγματοποιεί μια Γενική Έρευνα και 5 Κλαδικές Έρευνες που επικεντρώνονται σε συγκεκριμένους τομείς της Ελληνικής αγοράς, παρέχοντας εξειδικευμένα στοιχεία αποδοχών και παροχών για τους εξής κλάδους: Καταναλωτικών Προϊόντων, Λιανεμπορίου, Τραπεζικός, Υψηλής Τεχνολογίας και Φαρμακευτικός & Αγροχημικός.  Παράλληλα, για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά, πραγματοποιείται εξειδικευμένη Έρευνα αποκλειστικά για τα Ανώτατα Στελέχη της ελληνικής αγοράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*