Dan Adamescu

Astra Asigurari: 2,5 εκατ. συμβόλαια στον «αέρα»

 

 

Στον αέρα βρίσκονται 2,5 εκατ. ασφαλιστήρια συμβόλαια της Astra Asigurari, τη δευτερη μεγαλύτερη ασφαλιστυική εταιρεία της Ρουμανίας, της οποίας η αρμόδια ρυθμιστική αρχή ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας.

Η Astra Asigurari που κατείχε μερίδιο αγοράς 10%  στη ρουμανική αγορά , έκλεισε μετά από απόφαση του ASF, μετά από την αδυναμία της εταιρείας να καλύψει πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 95 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία τελούσε υπό επιτήρηση από το 2014 λόγω θεμάτων φερεγγυότητας  και σύμφωνα με την KPMG, που είχε οριστεί ειδικός διαχειριστής, έπρεπε να υπάρξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε  ούτε από τους μετόχους ούτε από τους επενδυτές.

Ο κύριος μέτοχος, Dan Adamescu, δήλωσε ότι μπορεί να προβεί να μεταφέρει στην εταιρεία 96 εκατ. το Σεπτέμβριο του 2016, υπό την προϋπόθεση να σταματήσει η διαδικασία που έχει ξεκινήσει για την οικονομική κατάσταση της Asigurari. Από την άλλη πλευρά η ASF κατηγορεί τους μετόχους αναφέροντας ότι: «η αποτυχία της επιτήρησης της κεφαλαιακής αύξησης, παρά το ενδιαφέρον που έδειξαν κάποιοι από τους μετόχους με διεθνή φήμη, οφείλεται κυρίως στην απουσία πνεύματος συνεργασίας των βασικών μετόχων».

Πηγή: Romania Insider