Frigoglass: Στα 42 εκατ. ευρώ η αποζημίωση από τις ασφαλιστικές για τη πυρκαγιά στη Ρουμανία

Στα €42 εκατ. διευθετήθηκε η ασφαλιστική αποζημίωση για τις υλικές ζημίες από το περιστατικό πυρκαγιάς στη Ρουμανία

Όπως ανακοίνωσε η Frigoglass, η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με το συνασφαλιστικό σχήμα που είχε αναλάβει την ασφαλιστική κάλυψη έναντι της πυρκαγιάς που σημειώθηκε στο εργοστάσιο επαγγελματικών ψυγείων στη Ρουμανία για αποζημίωση ύψους €42 εκατ. που σχετίζεται με τις υλικές ζημιές.

Σε συνέχεια της υπογραφής της συμφωνίας, η Frigoglass έλαβε €10 εκατ. από το συνασφαλιστικό σχήμα, με το συνολικό εισπραχθέν ποσό να ανέρχεται στα €25 εκατ. Η καταβολή του εναπομείναντος ποσού των €17 εκατ. υπόκειται στην τεκμηρίωση για τις δαπάνες που σχετίζονται με τη φάση ανακατασκευής του κτιρίου και τις αγορές εξοπλισμού.

Η ασφαλιστική αποζημίωση που σχετίζεται με τις επιπτώσεις από τη διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας (business interruption) βρίσκεται υπό εκτίμηση από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Η Frigoglass είναι στρατηγικός εταίρος εταιρειών αναψυκτικών και ποτών σε ολόκληρο τον κόσμο και ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στην αγορά Επαγγελματικών Ψυγείων (ICM) και ο βασικός προμηθευτής στον τομέα γυάλινης συσκευασίας στις αγορές υψηλής ανάπτυξης της Δυτικής Αφρικής. Διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας με κορυφαίους πελάτες από τον κλάδο αναψυκτικών και ποτών.

Μέσω της παρουσίας της, η Frigoglass έχει καθιερωθεί στις πιο ώριμες αγορές της Ευρώπης, ενώ παράλληλα εδραιώνει τη θέση της στις αναδυόμενες αγορές, με παραγωγικές μονάδες σε πέντε χώρες και ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*