Η Hellas Direct, η City Insurance και η μάχη στη Ρουμανία για το αυτοκίνητο

Ήταν μέσα Ιούνιου όταν η Hellas Direct ενισχύονταν επίσημα με σημαντικά κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), μια εξέλιξη που θα έδινε περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη της εταιρείας, στοχεύοντας σε πολλαπλά προϊόντα και κανάλια διανομής.

Με τα επιπλέον 32 εκατ. ευρώ του τελευταίου γύρου χρηματοδότησης και την τεχνογνωσία της EBRD, η εταιρεία βολιδοσκοπούσε ήδη κινήσεις επέκτασης σε πέντε ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες, όπως συμβαίνει με την Ελλάδα και την Κύπρο, αποτελούν «τυφλά σημεία» της αγοράς, καθώς τείνουν να παραβλέπονται από τους παγκόσμιους επενδυτές. Πρώτη επιλογή, η Ρουμανία.

διαβάστε: Η Hellas Direct συγκεντρώνει €32 εκατ. και καλωσορίζει νέο επενδυτή

Αυτά γνωστοποιούσε η Hellas Direct με τους ιδρυτές κ.κ Αλέξη Πανταζή και Αιμίλιο Μάρκου να κάνουν λόγο για μια καλή ευκαιρία ώστε να επιταχυνθούν μακροπρόθεσμοι στόχοι, επιθετικές εξαγορές, έχοντας ως στόχο η εταιρεία να καταστεί κυρίαρχος παίκτης στο οικοσύστημα κινητικότητας της ευρύτερης περιοχής.

Τώρα, δημοσιεύματα από τη Ρουμανία κάνουν λόγο πως οι πρώτες επαφές για είσοδο στην αγορά έχουν ήδη γίνει. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ενδεχόμενη είσοδος της Hellas Direct στην ρουμάνικη αγορά θα συμβάλλει στην μαζική ανάπτυξη και επιτάχυνση των διαδικτυακών πωλήσεων στον κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτου, δεδομένου ότι θα αποτελέσει την πρώτη ασφαλιστική εταιρεία στη Ρουμανία που θα παρέχει ηλεκτρονικά ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Από την άλλη πλευρά, προχωρημένες φαίνεται ότι είναι οι συζητήσεις άλλων εταιρειών που διαβλέπουν επίσης μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργεί η κατάρρευση της City Insurance. Πρόκειται για τη γαλλική Axeria και δυο εταιρείες από τη Βουλγαρία.

Όπως γίνεται γνωστό, το ενδιαφέρον είναι έντονο για τη ρουμάνικη αγορά καθώς εταιρείες βλέπουν την ευκαιρία να καλύψουν το κενό της City, η οποία υπήρξε κορυφαίος ασφαλιστικός οργανισμός με μερίδιο 20% στην αγορά και παραγωγή 470 εκατ. ευρώ το 2020.

διαβάστε: Τι γίνεται τελικά με τα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα της City Insurance

επίσης: Νέες οδηγίες ΤτΕ: Τι πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι της City Insurance

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*