Μάχη μειώσεων στους βιομηχανικούς κινδύνους πυροδοτεί η καθίζηση της παραγωγής

[starbox]

Σε κάθετες μειώσεις τιμών στα ασφάλιστρα για τους βιομηχανικούς κινδύνους οδηγεί η καθίζηση της βιομηχανικής παραγωγής, το κλείσιμο εργοστασίων και γενικά η συρρίκνωση της παραγωγικής δραστηριότητας. Οι συνθήκες που επικρατούν στην ασφάλιση βιομηχανικών κινδύνων αφήνουν το περιθώριο εδώ και καιρό στις ασφαλιστικές εταιρείες να μειώσουν τα τιμολόγιά τους και να στηρίξουν έτσι και την βιομηχανία.

Κατά τις πληροφορίες, κάποιες εταιρείες ετοιμάζονται να βγουν επιθετικά στην αγορά προκειμένου να πάρουν πελατειακό κοινό είτε από άλλες εταιρείες είτε να ασφαλίσουν αυτούς που λόγω οικονομικών συνθηκών είναι ανασφάλιστοι. Αρμόδιοι παράγοντες εξηγούν πώς τελευταία υπήρξαν σημαντικές βιομηχανικές ζημιές που ήταν ανασφάλιστες και φυσικά αυτό συντέλεσε στο τέλος της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Η κατάσταση που επικρατεί αποτυπώνεται και στις εντολές πραγματογνωμοσυνών που έχει μειωθεί περισσότερο από 30% καταδεικνύοντας ότι και η βιομηχανική δραστηριότητα μειώνεται αλλά και τυχόν ζημιές που συμβαίνουν είναι ανασφάλιστες. Οι συνθήκες αποτυπώνονται και στην καθημερινότητα των εθνικών οδών. Η περιοχή των Οινοφύτων ή του Ασπροπύργου που κάποτε έσφυζαν από κίνηση φορτηγών σήμερα εμφανίζονται σχεδόν “νεκρές”.

Στο πλαίσιο αυτό και η πτώση των ασφαλίστρων αποτελεί μονόδρομο για τις ασφαλιστικές οι οποίες μετά το αυτοκίνητο θα επιδοθούν σε έναν ακόμα ισχυρό ανταγωνισμό σε αυτόν τον κλάδο. Οι ειδικευμένες εταιρείες καθώς και οι μεσίτες έχουν προχωρήσει ήδη σε πρώτες κινήσεις οι οποίες και σηματοδοτούν την εκκίνηση για μια ακόμη διορθωτική -εκ των αναγκών- κίνηση της ασφαλιστικής αγοράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*