Παρόντες και απόντες στην Συνέλευση της ΕΑΕΕ

Ήταν όλοι τους εκεί. Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΑΕΕ. Ωστόσο τόσο στις ομιλίες όσο και στις προσφωνήσεις εντοπίστηκαν απουσίες ή παραλείψεις προς έκπληξη των παρευρισκόμενων. Και συνεπώς κάποιοι δεν φάνηκε ότι ήταν εκεί.
Ακούστηκε ότι ο υπεύθυνος της εποπτείας ο κ. Ζάρκος ήταν εκεί. Προς λύπη όλων –πιστεύουμε- δεν απηύθυνε ένα συμβολικό χαιρετισμό έστω και μικρό, προκειμένου να δείξει ότι η εποπτεία είναι κοντά στην αγορά και με ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα. Θα ήταν τουλάχιστον κομψό… να σταθεί απέναντι σε τόσους ασφαλιστές και να δηλώσει την σημαντική παρουσία της εποπτικής αρχής, την προσπάθεια που γίνεται, την βεβαιότητα ότι η ΔΕΙΑ είναι ο θεματοφύλακας της αξιοπιστίας.
Εκεί ήταν και ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς ο οποίος επίσης δεν έκανε ένα χαιρετισμό για λόγους οικονομίας προγράμματος ή –και- διότι ήδη είχε μιλήσει ήδη εκ της κυβερνήσεως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Σεμνός πάντα ο κ. Σκορδάς είχε μόλις πραγματοποιήσει και μια μεγάλη κίνηση που λειτούργησε υπέρ των ασφαλιστικών καθώς λέγεται ότι με παρέμβασή του άλλαξε η δρομολογημένη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να αντλεί στοιχεία για πελάτες με υψηλά περιουσιακά στοιχεία από τις ασφαλιστικές. Σημειωτέον ότι αν εφαρμοζόταν κάτι σχετικό θα σηματοδοτούσε μεταφορές χαρτοφυλακίων σε ασφαλιστικά λημέρια όπου ισχύει το άβατο…
Επίσης εκεί ήταν και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ο κ. Χατζηθεοδοσίου που δυστυχώς όμως για το λαμπρό της εκδήλωσης, ούτε αυτός απηύθυνε χαιρετισμό ενώ αν δεν κάνουμε λάθος δεν ανακοινώθηκε και η παρουσία του. Δε θα ήταν άκαιρο να ακουστεί η φωνή της διαμεσολάβησης . Ούτε θα βάραινε το κλίμα η παρουσία ενός άλλου θεσμικού οργάνου (του ΕΕΑ) το οποίο εκπροσωπεί χιλιάδες ασφαλιστές που υπόκεινται στα όσα έχει ορίσει η εποπτεία και αποτελούν την αιχμή του δόρατος των ασφαλιστικών εργασιών.
Ήταν και άλλοι εκεί πολλοί που άκουσαν τον εκλεκτό προσκεκλημένο των Βρυξελών ο οποίος είπε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα για την ιδιωτική ασφάλιση.
Παρόντες και απόντες όλοι ήταν εκεί…
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*