Δύο Επιτροπές για τη Solvency από την ΕΑΕΕ

Δύο Επιτροπές οι οποίες θα στελεχωθούν από παράγοντες με εξειδικευμένες νομικές και οικονομικές γνώσεις, καθώς και από υψηλόβαθμα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, συγκροτεί η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, με στόχο την υποβοήθηση του κλάδου να προσαρμοστεί στα όσα επιτάσσει το Solvency II.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Ένωσης, την οποία ενέκρινε ήδη το διοικητικό της συμβούλιο και θα έχει διάρκεια περίπου 24 μηνών, όσο δηλαδή το διάστημα που μεσολαβεί έως και την 1η ανουαρίου 2016, ημερομηνία εφαρμογής της Solvency II.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, μιλώντας στο iw ότι πρόθεση της διοίκησης είναι να στηρίξει ουσιαστικά τον κλάδο για την εναρμόνισή του στο νέο εποπτικό πλαίσιο. Για το λόγο αυτό εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο η Ε.Α.Ε.Ε. να συνάψει και συμβάσεις συνεργασίας με εξωτερικούς συμβούλους ώστε η οι δύο προαναφερόμενες Επιτροπές να μπορέσουν να επιτελέσουν απρόσκοπτα το έργο τους.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου αναγνωρίζει ότι, η προσαρμογή των ασφαλιστικών εταιρειών στο εποπτικό πλαίσιο του Solvency II θα αποτελέσει μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία για την οποία μάλιστα δεν υφίσταται προηγούμενη εμπειρία, ωστόσο όμως ο ίδιος την αντιλαμβάνεται και ως ευκαιρία για τον κλάδο να αναδείξει την αξία και την αξιοπιστία του και, κυρίως, να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να αναβαθμίσει το ρόλο του στον τομέα των συντάξεων και της υγείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*