Προχωρεί η εθελουσία στην ΑΤΕ Ασφαλιστική

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ολοκλήρωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου εργαζομένων στην ΑΤΕ Ασφαλιστική. Στη… λίστα με τους ενδιαφερόμενους να αποχωρήσουν από την εταιρεία «εγγράφηκαν», σύμφωνα με πληροφορίες, 123 εργαζόμενοι σε σύνολο περίπου 250 υπαλλήλων και στελεχών.

Πλέον, η εταιρεία καλείται να αποφασίσει αν θα υλοποιήσει το πρόγραμμα σε μία ή σε δύο φάσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η πρώτη φάση ή το σύνολο της εθελουσίας αν εκτελεστεί άπαξ, θα υλοποιηθεί έως τις 30 Νοεμβρίου 2013, ενώ η δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί μετά την πώληση της εταιρείας. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, στο τίμημα θα έχει συνυπολογιστεί και το κόστος της δεύτερης φάσης.

Ωστόσο, πηγές του IW αναφέρουν ότι για τη διοίκηση της ΑΤΕ Ασφαλιστική κρίσιμος παράγοντας για τον τρόπο εκτέλεσης του προγράμματος εθελουσίας εξόδου δεν είναι τόσο ο οικονομικός, όσο ο διοικητικός – οργανωτικός και αυτό διότι η προοπτική εξόδου από την εταιρεία περίπου του 50% των εργαζόμενων προκαλεί έναν μικρό πονοκέφαλο στη διοίκησή της. Όπως τονίζεται, σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να δημιουργηθούν μικροπροβλήματα στη λειτουργία της ΑΤΕ.

Πάντως, η διοίκηση της εταιρείας φέρεται να εκτιμά ότι αν η εθελουσία εκτελεστεί σε δύο φάσης δεν θα τεθούν παρά ελάχιστα οργανωτικά ζητήματα, ενώ μετά την πώλησή της ΑΤΕ Ασφαλιστική ο νέος μέτοχος θα μπορέσει να διαχειριστεί ορθολογικότερα τις υπόλοιπες αποχωρήσεις σε συνδυασμό με προσλήψεις περιορισμένης κλίμακας.

Αν βέβαια η εθελουσία εκτελεστεί σε μια φάση, τότε η ΑΤΕ Ασφαλιστική θα καταστεί περισσότερο ελκυστική -στο οικονομικό της σκέλος- για τους υποψήφιους αγοραστές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*