back to top
28.5 C
Athens
Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025

Στα 13,82 δισ.τα υπό διαχείριση κεφάλαια το α’, 3μηνο 2017

Το πρώτο τρίμηνο του 2017 έκλεισε θετικά για τα μεγέθη του κλάδου της θεσμικής διαχείρισης καθώς το συνολικό ύψος υπό διαχείριση κεφαλαίων διαμορφώθηκε στις 31/3/2017 στα €13,82 δισ. παρουσιάζοντας αύξηση 2,44% έναντι € 13,49 δισ. της 31/12/2016.

Αναλυτικότερα στις επιμέρους κατηγορίες της θεσμικής διαχείρισης:

- Advertisement -
  • Το πρώτο τρίμηνο η συνολική αγορά των ΟΣΕΚΑ που διαχειρίζονται ελληνικές Α.Ε.Δ.Α.Κ. έκλεισε με αύξηση του συνολικού ενεργητικού κατά 2,9% από την αρχή του έτους με το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων στις 31/3/2017 να διαμορφώνεται σε € 607 εκ. (ΟΣΕΚΑ ν.4099/12 €4.429 εκ. και ΟΣΕΚΑ Ε.Ε. €2.178 εκ.).

Θετικές ετήσιες αποδόσεις κατέγραψαν οι περισσότερες από τις 20 επιμέρους κατηγορίες. Τις υψηλότερες μέσες αποδόσεις ανά κατηγορία πέτυχαν οι κατηγορίες α) Μετοχικά Ευρωζώνης με 5,28%, β)  Μετοχικά Funds of Funds με 4,22% και γ)  Μετοχικά Αναπτυγμένων Αγορών με 4,15%.

Η αγορά των ΟΣΕΚΑ εμφανίζεται διαφοροποιημένη στη συνολική σύνθεσή της, με σημαντικότερες την κατηγορία των ΟΣΕΚΑ Χρηματαγοράς και των Ομολογιακών ΟΣΕΚΑ που κατέχουν περίπου το 1/4 της αγοράς η κάθε μία.

  • Στο χώρο του Asset Management, το σύνολο των υπό διαχείριση κεφαλαίων εταιριών-μελών της Ε.Θ.Ε., στις 31/03/2017 σημείωσε αύξηση 1,51% και διαμορφώθηκε σε €4.707 εκ. έναντι € 637 εκ. της 31/12/2016.
  • Το σύνολο των επενδύσεών σε ακίνητα των Εταιριών Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας στις 31/12/2016, αυξήθηκε κατά 2,80% στα €2.482 εκ. έναντι €2.415 εκ. της 30/09/2016.
  • Τέλος, στις 31/03/2017 υψηλό μεσοσταθμικό Discount -34,29% εμφανίζουν οι Εταιρίες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου με συνολικό ενεργητικό €19 εκ. και μέση σταθμισμένη απόδοση από την αρχή του έτους 4,94%.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Θεσμική διαχείριση: Σημαντική αύξηση ενεργητικού το 3ο τρίμηνο 2024 

Με αυξημένα ενεργητικά, εισροές κεφαλαίων και θετικές αποδόσεις έκλεισε το 3ο τρίμηνο του 2024 για την ελληνική αγορά θεσμικών διαχειριστών.

5o Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης: «Η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός»

Στις προοπτικές και τις προκλήσεις των επενδύσεων στην Ελλάδα, με τις μεταρρυθμίσεις των κεφαλαιαγορών, την ανάπτυξη του real estate, τον τουρισμό

famc24: Μεταρρύθμιση Κεφαλαιαγορών – Εποπτεία, ανταγωνιστικότητα, νέες δυνατότητες, ευελιξία

To Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, είναι το ετήσιο θεσμικό φόρουμ της αγοράς επαγγελματικής διαχείρισης συλλογικών επενδύσεων και επενδύσεων

Υψηλού επιπέδου παρεμβάσεις και ομιλίες στην 1η ημέρα του 4ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης

Υψηλού επιπέδου παρεμβάσεις και ομιλίες χαρακτήρισαν την 1η ημέρα του 4ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης, που διεξάγεται σε μία περίοδο κομβικής σημασίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025

Νόμος 5162/24: τι ισχύει για την υποχρεωτικότητα κάλυψης των ΙΧ οχημάτων και των οχημάτων επαγγελματικής χρήσης

Σύμφωνα με τον Νόμο 5162/2024, από 1/6/25 καθίσταται υποχρεωτική η  ασφάλιση επιχειρήσεων και οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών. 

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τα εξοργιστικά του bancassurance για την ασφάλιση επιχειρήσεων

Η πελάτισσα κατέληξε να αγοράσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ το κόστος του οποίου ήταν 140 ευρώ το χρόνο.

Απεργία στα ΜΜΕ

Σε απεργία στις 5 και στις 12 Ιουνίου προχωρούν οι δημοσιογράφοι μετά την πρόσκληση των ενώσεών τους.

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Στο θέμα των ασφαλίστρων στα προγράμματα Υγείας που υφίσταται ακόμα ως πρόβλημα της αγοράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου

«Σταθερά Μαζί»: Πάνω από 850 συμμετοχές στα συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο ετήσια συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ για το 2025, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη