back to top
20.1 C
Athens
Παρασκευή 8 Μαΐου 2026

Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2025: Οι τιμητικές διακρίσεις και οι θεσμικές παρουσίες

Οι εισηγμένες επιχειρήσεις που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού βρέθηκαν, για 23η συνεχόμενη χρονιά, στο επίκεντρο της Τελετής Απονομής των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ #hraw25, τα οποία διοργανώνει το περιοδικό ΧΡΗΜΑ σε συνεργασία με την ethosEVENTS, την εβδομαδιαία ηλεκτρονική εφημερίδα ΧΡΗΜΑ Week και το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr. 

- Advertisement -

Η λαμπερή τελετή απονομής των #hraw25 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026 στο Divani Caravel. Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους εξέχοντες θεσμικοί ομιλητές και σημαντικοί εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας και της αγοράς. 

Ο CEO του ethosGroup, Κωνσταντίνος Ουζούνης

Στη φετινή διοργάνωση απονεμήθηκαν τρεις τιμητικές διακρίσεις και συγκεκριμένα: 

- Advertisement -

Η τιμητική διάκριση «Εμβληματική Προσωπικότητα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς για το 2025» απονεμήθηκε στον κ. Γεώργιο Στάσση, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΔΕΗ. Το βραβείο παρέλαβε ο Ιωάννης Στέφος, Chief Investor Relations Officer του Ομίλου.

Η τιμητική διάκριση «Εμβληματική Προσωπικότητα της Τραπεζικής Αγοράς για το 2025» απονεμήθηκε στον κ. Αριστοτέλη (Τέλη) Μυστακίδη, Aegean Baltic Bank. Το βραβείο παρέλαβε ο CEO Αριστείδης Βουράκης.

Την τιμητική διάκριση «Εμβληματική Προσωπικότητα στις Νέες Τεχνολογίες για το 2025» έλαβε ο κ. Θανάσης Ναυρόζογλου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Natech Banking Solutions. 

Το βραβείο Καλύτερης Εταιρείας 2025 απονεμήθηκε στις παρακάτω εταιρείες:

  • 1ο Βραβείο: ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK
  • 2ο Βραβείο: METLEN ENERGY & METALS
  • 3ο Βραβείο: ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ.

Όλες τις εταιρείες που βραβεύθηκαν στα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2025, στις 19 κατηγορίες, μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά εδώ 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης: «Η αριστεία είναι ένα στοιχείο το οποίο αναζητούν οι ελληνικές επιχειρήσεις, αναζητά η ελληνική Πολιτεία, αναζητά η ελληνική κυβέρνηση. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η χώρα μας δημοσιονομικά βρίσκεται στις καλύτερες χώρες, με την καλύτερη δημοσιονομική πορεία. Έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζουμε ότι έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, του Ταμείου Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ 2027. Έχουμε ένα νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, το οποίο το 2021-2025 ήταν 10 δισεκατομμύρια ευρώ και φέτος ξεκίνησε με 22 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι το εθνικό σκέλος, το οποίο προκύπτει μέσα από τη δημοσιονομική δυνατότητα της χώρας να έχει υψηλότερους πόρους. Έχουμε μάθει μέσα από τα προβλήματα που περάσαμε να είμαστε καλοί και στις μεταρρυθμίσεις και στην απορρόφηση των πόρων. Και βεβαίως, τη νέα προγραμματική περίοδο είμαστε σε μια διαπραγμάτευση για 50 δισεκατομμύρια ευρώ, που θα ξεκινήσει από το 2028.

»Η Ελλάδα, λοιπόν, βρίσκεται σε μια ανοδική πορεία, θα συνεχίσουμε να είμαστε, πιστεύουμε, στη σωστή δημοσιονομική εικόνα και πορεία, δεν θέλουμε να μεταφέρουμε προβλήματα –όπως είχε γίνει στο παρελθόν– στο μέλλον, θέλουμε να λύνουμε τα προβλήματα, να προχωράμε με μεταρρυθμίσεις και να αλλάζουμε συνεχώς, και να βελτιώνουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον». 

Ομιλία παρέθεσε ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Θεόδωρος Πελαγίδης, κατά την οποία αναφέρθηκε στους δασμούς, στην πολιτική Τραμπ, στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, στο δολάριο, στο κόστος ενέργειας, στην ΑΙ, αλλά και στις σπάνιες γαίες. 

Όπως είπε: «(…) εμποροκρατία είναι οι δασμοί. Έχουμε περάσει σε ένα σύστημα πιο διευθυνόμενου εμπορίου. Η Κίνα είναι ασυγκράτητη. Δεν μπορεί ούτε η ίδια η πολιτική εξουσία να αλλάξει το υπόδειγμα της Κίνας από την τόση εξωστρέφεια. Οι μεγάλες κυβερνήσεις εργαλειοποιούν τους δασμούς για το έλλειμμα. Παρατηρούμε μια αστάθεια με την pax dollar year και όταν η αξία του νομίσματος διακυβεύεται, κινούμαστε προς τα μέταλλα, όπως ο χρυσός. Η κινητικότητα του χρήματος έχει μειωθεί και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για το ποιες δραστηριότητες θα είναι ελκυστικές. O κόσμος μας είναι ένας πολύ αβέβαιος και μεταβαλλόμενος». Επίσης, σημείωσε ότι «το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών δεν δείχνει μειωμένη ανταγωνιστικότητα. Το εμπορικό ισοζύγιο καθορίζεται από τις κινήσεις κεφαλαίων. Αν είναι θετικές, το ισοζύγιο θα είναι αρνητικό. Το ελληνικό κεφαλαιακό ισοζύγιο είναι 20 δισ. πλεονασματικό». 

Ο κ. Μιχαήλ Φέκκας, Α’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΝΠΔΔ, ανέφερε στον χαιρετισμό του: «Τα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ είναι πλέον θεσμός-σημείο αναφοράς για την επενδυτική κοινότητα. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τις εταιρείες που ενισχύουν την εικόνα της αγοράς. Τιμώνται προσωπικότητες που άφησαν το αποτύπωμά τους στην κεφαλαιαγορά. Από το 2003, τα βραβεία αυτά δεν λειτουργούν απλώς ως επιβράβευση, αλλά και ως μηχανισμός ενίσχυσης της διαφάνειας, της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας της αγοράς μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης που δίνει φωνή και στο επενδυτικό κοινό.

»Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αναγνωρίζουμε ότι η επιχειρηματική αριστεία δεν είναι στατική. Απαιτεί συνεχή προσαρμογή, πειθαρχία στη διακυβέρνηση, υπευθυνότητα απέναντι στους επενδυτές και επενδύσεις που δημιουργούν πραγματική αξία. Γι’ αυτό και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν εταιρείες με στρατηγική ανθεκτικότητα και προοπτική. Εταιρείες που με τις τάσεις τους ενισχύουν τη λειτουργία και την εικόνα της αγοράς». 

Στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής, εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων απηύθυναν χαιρετισμό και συμμετείχαν στις απονομές των βραβείων. Ειδικότερα, τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:

  • κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ)
  • Δρ. Χρήστος Νούνης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛΕΤΕΑ) και Πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών (ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ)
  • κ. Κρις Αίσωπος, Πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών
  • κ. Σπύρος Κυρίτσης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ)
  • κ. Βασίλης Παναγιωτίδης, Ανώτερος Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ)
  • κα Κρίστη Κακομανώλη, Head of Communications & Public Relations της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).
Οι παρουσιαστές της βραδιάς, Μ. Ακρίβου, Χ. Κώνστας

Τα Βραβεία υποστήριξαν οι παρακάτω Χορηγοί:

Bronze Sponsor

Τειρεσίας

Wine Sponsor

Semeli Estate

Registration Sponsor

Event Atlas

Corporate Participations

Innews

Ogilvy

ΣΕΜΑ

Υπό την Αιγίδα των παρακάτω φορέων:

Υπουργείου Ανάπτυξης (ΥΠΑΝ)

Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ)

Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (EET)

Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ)

Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ)

Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ)

Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ)

Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ)

Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛΕΤΕΑ)

Ένωσης Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΧΡΗΜΑ

ΧΡΗΜΑ Week

banks.com.gr

STAR Κεντρικής Ελλάδας

Piraeus365

Expos Greece

The Business Events Calendar

virus.com.gr

Pharma & Health Business

Insurance World 

insuranceworld.gr

Για πιο αναλυτική ενημέρωση, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου, που θα βρείτε εδώ, όπως επίσης και τα social κανάλια FacebookLinkedIn.

Πηγή: banks.com.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νέα δενδροφύτεση στο Χαλάνδρι διοργανώνει το Σάββατο 9/5 το ΕΕΑ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών μάς καλεί να συμβάλουμε «όλοι μαζί σε μια πιο βιώσιμη και ανθρώπινη πόλη»

Στις 8 Μαΐου το καθιερωμένο ραντεβού των Ελλήνων εξαγωγέων

Σε μια χρονιά που οι ελληνικές εξαγωγές δοκιμάζονται στο ρευστό διεθνές περιβάλλον, τα #gefa26 αναδεικνύουν τις προκλήσεις και προτείνουν εργαλεία αντιμετώπισης

Ο Δρ. Χρήστος Νούνης μιλά για τον ρόλο του 2ου Πυλώνα και το μέλλον των συντάξεων

Παρακολουθήστε την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΕΑ στον δημοσιογράφο Ντίνο Σιωμόπουλο

Νέο ξεκίνημα για την Export Credit Greece – Πρώτη δημόσια εμφάνιση του CEO Ν. Βαγιάννη στο Greek Exports Forum 2026

Στις 8/5, στο πάνελ με θέμα: «Τα νέα προγράμματα χρηματοδότησης και ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων στο νέο γεωπολιτικό και δασμολογικό τοπίο»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αλλαγές στα μερίδια του bancassurance, η Allianz με ΕΤΕ αποφασιστικά στην αγορά

6% αύξηση στα έσοδα από προμήθειες σε επίπεδο ομίλου προσδοκά η ΕΤΕ από την εξαγορά του 30% της Allianz Ελλάδος

Οι ασφαλιστικές εντείνουν τη μάχη κατά της απάτης – Νέα έκθεση της ΕΑΕΕ

Η ασφαλιστική απάτη, επισημαίνει η Ένωση, αποτελεί μια πρακτική που επιβαρύνει τελικά το σύνολο των ασφαλισμένων στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις

Η Εθνική Τράπεζα προς απόκτηση του 30% στην Allianz Ελλάδος και μακροχρόνια συμφωνία bancassurance

Το Μνημόνιο Συνεργασίας που μόλις υπεγράφη αποσκοπεί σε διευρυμένη πρόσβαση των πελατών σε λύσεις ζωής, υγείας και γενικών ασφαλίσεων μέσω των καναλιών της τράπεζας

Η ΕΑΔΕ αναδεικνύει τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην εποχή της ΤΝ

Εκπροσωπώντας την Ένωση σε εκδήλωση του Δικτύου, η Β. Πολίτη ανέδειξε την τεχνητή νοημοσύνη ως ισχυρό εργαλείο και όχι απειλή για το επάγγελμα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αλλαγές στα μερίδια του bancassurance, η Allianz με ΕΤΕ αποφασιστικά στην αγορά

6% αύξηση στα έσοδα από προμήθειες σε επίπεδο ομίλου προσδοκά η ΕΤΕ από την εξαγορά του 30% της Allianz Ελλάδος

Οι ασφαλιστικές εντείνουν τη μάχη κατά της απάτης – Νέα έκθεση της ΕΑΕΕ

Η ασφαλιστική απάτη, επισημαίνει η Ένωση, αποτελεί μια πρακτική που επιβαρύνει τελικά το σύνολο των ασφαλισμένων στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις

Τεχνικά έργα και ασφάλιση: Η MINETTA Ασφαλιστική προτάσσει λύσεις για τον έλεγχο του ρίσκου

Στόχος της, να προσφέρει στους επαγγελματίες τον «έλεγχο» απέναντι στο απρόβλεπτο, μειώνοντας τις οικονομικές επιπτώσεις και διασφαλίζοντας την ομαλή ολοκλήρωση των έργων

Η Εθνική Τράπεζα προς απόκτηση του 30% στην Allianz Ελλάδος και μακροχρόνια συμφωνία bancassurance

Το Μνημόνιο Συνεργασίας που μόλις υπεγράφη αποσκοπεί σε διευρυμένη πρόσβαση των πελατών σε λύσεις ζωής, υγείας και γενικών ασφαλίσεων μέσω των καναλιών της τράπεζας

Η ΕΑΔΕ αναδεικνύει τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην εποχή της ΤΝ

Εκπροσωπώντας την Ένωση σε εκδήλωση του Δικτύου, η Β. Πολίτη ανέδειξε την τεχνητή νοημοσύνη ως ισχυρό εργαλείο και όχι απειλή για το επάγγελμα