Επενδύσεις 850.000 ευρώ ανακοίνωσε το Uni.Fund

Τρεις νέες επενδύσεις σε εταιρείες που εντάχθηκαν πρόσφατα στο portfolio του ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου 2019, το Uni.Fund σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Public Συντάγματος.

Την εκδήλωση άνοιξε η Κατερίνα Πραματάρη, Partner του Uni.Fund. Η κα Πραματάρη αναφέρθηκε επιγραμματικά στις επενδύσεις του Uni.Fund από την έναρξη λειτουργίας του, μέχρι σήμερα, καθώς και στους τρόπους με τους οποίους το fund υποστηρίζει έμπρακτα και ουσιαστικά την ανάπτυξη και πορεία των ομάδων του.

Η κα Πραματάρη ανέφερε επίσης ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες το Uni.Fund θα είναι σε θέση να ανακοινώσει ακόμη οκτώ επενδύσεις που βρίσκονται ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο συμφωνίας και δραστηριοποιούνται στους χώρους του e-business, της Υγείας και της Ενέργειας, μεταξύ των οποίων και τρεις εταιρείες από τον χώρο της έρευνας.

Εκτός από τις επενδύσεις, η κα Πραματάρη αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες δράσεις που αναλαμβάνει το Uni.Fund για την ενεργή υποστήριξη του ελληνικού οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας με έμφαση στην επιχειρηματική αξιοποίηση της έρευνας που παράγεται στα ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα. Σ’ αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε την πραγματοποίηση εκδήλωσης στις 11 Απριλίου 2019 με θέμα «Entrepreneurship in Higher Education and Research Commercialization» σε συνεργασία με το HEInnovate, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του OECD για τη στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητα στα Πανεπιστήμια.

Αναφερόμενη στην εξαιρετική ποιότητα, αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στον ελληνικό ερευνητικό χώρο και καθιστούν πιο δύσκολη και χρονοβόρα την προετοιμασία μιας ερευνητικής ομάδας για την έξοδό της στην αγορά, η κα Πραματάρη παρουσίασε την πρώτη από τις τρεις νέες επενδύσεις του Uni.Fund στην εταιρεία Nanoplasmas. Οι άλλες δύο εταιρείες που παρουσιάστηκαν ήταν η Allcancode και η BibeCoffee.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*