ΕuroIns : Επέλαση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και με νέες εξαγορές

[starbox] Μετά την εξαγορά της Gredit Agricole Life όπως είχε γράψει η I.W με τίμημα μεταξύ 15-20 εκατ. Ευρώ, η βουλγαρική EuroIns θα κινηθεί για νέες εξαγορές στον κλάδο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Η ρευστότητα που διαθέτει ο βουλγαρικός όμιλος σε συνδυασμό με τις προθέσεις απεγκλωβισμού βασικών μετόχων ελληνικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων από ένα καθεστώς παρατεταμένης πίεσης έχει οδηγήσεις σε στρατηγικές επιλογές την εξαγορά ασφαλιστικών και μεσιτικών εταιρειών που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά με το μέγεθός τους στην ελληνική αγορά. Υπενθυμίζεται ότι η EuroIns είχε εξαγοράσει την Interamerican Bulgaria από την Ahmea το 2013, έχει αυξήσει από το 2014 την παρουσία της στην Ουκρανία, τη Ρουμανία, FYROM ενώ επεκτάθηκε και στην Ιταλία. Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την Global Insurance.

Η EUROINS, είναι μια πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική εταιρεία του ομίλου EUROHOLD, ο οποίος αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο εισηγμένο όμιλο στο χρηματιστήριο της Βουλγαρίας, και δραστηριοποιείται στους ακόλουθους επιχειρηματικούς κλάδους:

1. Γενικές ασφαλίσεις με το εμπορικό σήμα EUROINS,
2. Αυτοκινητοβιομηχανία με το εμπορικό σήμα AVTO UNION,
Leasing με το εμπορικό σήμα EUROLEASE GROUP και Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων με το εμπορικό σήμα EURO-FINANCE

Το χαρτοφυλάκιο της EUROINS, περιλαμβάνει πάνω από 40 ασφαλιστικά προϊόντα, μερικά από τα οποία είναι τα εξής: Ασφάλιση αυτοκινήτων – Ασφάλιση περιουσίας – Καλλιέργειες και Κτηνοτροφία – Ναυτασφάλεια – Ταξιδιωτική Ασφάλιση – Χρηματοοικονομικοί Κίνδυνοι, κτλ.
Η μετοχή της Eurohold διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Σόφιας στα 1,04 Λέβα δηλαδή περίπου 0,52 ευρώ με υψηλό 52 εβδομάδων στα 1,28 λέβα (περίπου 0,64 ευρώ).