Ολοκληρώθηκε η συμφωνία Ομίλου Reale με Υδρόγειο

της Ελενας Ερμείδου

Λιγοστεύει ο αριθμός των ασφαλιστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, αλλά μεγαλώνει η πίτα και αυξάνονται οι ευκαιρίες. Πάνω από πέντε μεγάλες συμφωνίες ολοκληρώθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια, μεταξύ αυτών της Allianz με την Ευρωπαϊκή Πίστη, της NN με την MetLife, της Εθνικής Ασφαλιστικής με το CVC, με την τελευταία της Reale Mutua di Assicurazioni με την Υδρόγειο Ασφαλιστική. // Οι στόχοι της Ασφαλιστικής σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο IW o Παύλος Κασκαρέλης.

Το 75% της Υδρογείου στην Reale Mutua di Assicurazioni

Η Reale Mutua di Assicurazioni, η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία αμοιβαίας ασφάλισης, μητρική του Ομίλου Reale, ολοκλήρωσε την εξαγορά του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Υδρογείου Ασφαλιστικής. Η συμφωνία, η οποία υπεγράφη στις 11 Ιουλίου 2023, περιλαμβάνει και ένα δεύτερο στάδιο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2026 και αφορά την απόκτηση ενός επιπλέον 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Υδρογείου Ασφαλιστικής, αυξάνοντας το συνολικό ποσοστό που θα κατέχει η Reale Mutua στο 85%.

Η ευρεία παρουσία της Υδρογείου Ασφαλιστικής στην ελληνική αγορά καθώς και η  αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας της, την καθιστούν ιδανική εταιρεία για την είσοδο του Ομίλου Reale στην ελληνική αγορά.

Παύλος Κασκαρέλης στόχοι 2024

Σύμφωνα με τα όσα δήλωση ο Παύλος Κασκαρέλης, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος,  της Ασφαλιστικής στο Insurance World

“Για το 2024 η Υδρόγειος Ασφαλιστική στοχεύει σε περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά, θέτοντας πολλαπλούς στόχους που αφορούν την προϊοντική, λειτουργική και αναπτυξιακή της δραστηριότητα.

Στον τομέα των προϊόντων, στόχος μας είναι η διαρκής καινοτομία για να παρέχουμε στους πελάτες μας σύγχρονες και ανταγωνιστικές λύσεις ασφάλισης που καλύπτουν ευρύ φάσμα αναγκών. Επικεντρωνόμαστε ιδιαίτερα στις ασφάλειες περιουσίας, υγείας και αστικής ευθύνης, αντιλαμβανόμενοι τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν σε αυτούς τους τομείς.

Οι λειτουργικοί στόχοι επικεντρώνονται στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών και διαδικασιών μας. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα και το κλειδί προς αυτήν την κατεύθυνση, με επενδύσεις σε ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες που παρέχουν αμεσότητα και διευκόλυνση στους συνεργάτες και ασφαλισμένους μας.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*