Σωστός και μοναδικός δρόμος είναι κάτι που δεν υπάρχει

Πριν δύο, τρία χρόνια ακούγαμε για σχέδια ασφαλιστικών που είχαν να κάνουν με πρόληψη και ενημέρωση, σχέδια για ραγδαία αύξηση των αγροτικών ασφαλίσεων, σχέδια για ραγδαία αύξηση των εγγυήσεων, σχέδια για αύξηση των συντάξεων και άλλα πολλά που σήμερα έχουν ξεχαστεί.

Ακούγαμε, επίσης και για επικείμενες εξαγορές, συγχωνεύσεις, μεταφορές χαρτοφυλακίων. Αυτά … ήρθαν και συνεχίζονται, και ποιος ξέρει μπορεί μέσα στο 2024 να δούμε και άλλα. Θεωρητικά και, ας μην το παραδεχόμαστε όλοι πωλούμαστε, αν υπάρξει ένα πολύ καλό αντίτιμο και, μία πολύ καλή συμφωνία.

Ακούστηκε πριν μέρες και το ‘νέο’ με την CNP Assurances, αλλά δεν φαντάζει δύσκολο, όταν μία τράπεζα της Κύπρου έχει πάνω της ήδη δύο θυγατρικές ασφαλιστικές;, ο κίνδυνος δεν αυξάνεται;. Στην Κύπρο, όμως μας είπαν ότι οι τράπεζες μπορούν να κρατούν θυγατρικές ασφαλιστικές.  Πάντως, κάποιοι που γνωρίζουν παρατηρούν και τις κινήσεις της Eurobank.

Φέτος θα είναι η χρονιά εξαγορών και συγχωνεύσεων, ακούσαμε σε εκδήλωση της ΑΟΝ, οι μηχανές παίρνουν μπρος και το κράτος συνδράμει με νέα νομοθετήματα. Τα νομοθετήματα αυτά θα ευνοούν και θα δίνουν κίνητρα σε τέτοιες διαδικασίες.

Οι καιροί αλλάζουν, σωστός και μοναδικός δρόμος είναι κάτι που δεν υπάρχει. Mόνο που ο δρόμος που είναι λιγότερο ταξιδεμένος προειδοποιεί ότι μπορεί να έχει και κάποιες δυσκολίες

Όσο για τις εκείνες τις πεποιθήσεις που φοβούνται να μιλήσουν για εξαγορές ή που θεωρούν ότι μία εξαγορά είναι αρνητική είναι βεβαιότητες που σμιλεύουν την πραγματικότητα στην εποχή μας.

Ας δούμε πόσο επιτυχημένα βαδίζει σήμερα η Allianz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*