Γενική διευθύντρια της Insurance Europe η Thea Utoft Høj Jensen

Η Insurance Europe, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Thea Utoft Høj Jensen διορίστηκε νέα γενική διευθυντρια.

Η Thea διαδέχεται τη Michaela Koller, η οποία υπηρέτησε ως γενική διευθύντρια της Insurance Europe τα τελευταία 18 χρόνια, στις 5 Νοεμβρίου 2024.

Η Thea Utoft Høj Jensen, κατάγεται από τη Δανία και είναι Ανώτερη Διευθύνουσα Σύμβουλος και Επικεφαλής Οικονομικών Υπηρεσιών στα γραφεία της πολυεθνικής FTI Consulting στις Βρυξέλλες.

Η Thea είναι ένα έμπειρο στέλεχος στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και των ευρωπαϊκών υποθέσεων, με καριέρα σχεδόν 2 δεκαετιών, έχοντας εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένης της δανικής κυβέρνησης.

Η ίδια δήλωσε σχετικά: «Είμαι ευγνώμων στην ηγεσία της Insurance Europe για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Ανυπομονώ να εργαστώ για λογαριασμό κάθε μέλους, για να συνεχίσω να προάγω τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει η ασφάλιση και η αντασφάλιση για την ευρωπαϊκή οικονομία. Είμαι επίσης πολύ ενθουσιασμένη που γίνομαι μέλος μιας ομάδας της Insurance Europe, η οποία εκτιμάται ιδιαίτερα για τις γνώσεις και την τεχνογνωσία της.»

Η απερχόμενη γενική διευθύντρια, Michaela Koller, σχολίασε σχετικά: «Είμαι περήφανη για όσα έχουμε επιτύχει μαζί στην Insurance Europe κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως γενικής διευθύντριας. Πάντα ήμουν και θα είμαι παθιασμένη με τον κλάδο, καθώς η ασφάλιση έχει σημασία για τους ανθρώπους και την οικονομία. Έχω απόλυτη πεποίθηση ότι η Thea θα συνεχίσει να οδηγεί την ομοσπονδία προς τα εμπρός και της εύχομαι κάθε επιτυχία».

Ο Frédéric de Courtois, ο οποίος εξελέγη Πρόεδρος της Insurance Europe νωρίτερα φέτος και είναι επίσης αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου AXA, σχολίασε: «Θα ήθελα να καλωσορίσω θερμά τη Thea στην Insurance Europe. Η εκτεταμένη εμπειρία της εργασίας εντός και εκτός των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, σε συνδυασμό με την ευρεία γνώση της στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, θα αποτελέσουν μεγάλο πλεονέκτημα για την ομοσπονδία. Η απόφαση της Michaela να παραιτηθεί μετά από τόσα χρόνια υπηρεσίας είναι σίγουρα μια απώλεια όχι μόνο για την Insurance Europe, αλλά για τον κλάδο συνολικά. Έχει αφήσει μια ισχυρότερη ομοσπονδία που είναι σεβαστή και πολύ καλά διοικούμενη, θεμέλια που είμαι σίγουρος ότι η Thea θα ενισχύσει για το μέλλον».