Θετικά μηνύματα για το πρώτο επαγγελματικό ταμείο γιατρών και υγειονομικών

Την καθυστέρηση της Ελλάδας στη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων επεσήμανε ο πρόεδρος του Ιατρικου Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας σε ημερίδα του ΙΣΘ στην οποία αναλύθηκε η πορεία του πρώτου επαγγελματικού ταμείου γιατρών και υγειονομικών στη χώρα, του .

Ο κ. Νίτσας επεσήμανε ότι «μετά και τον τελευταίο νομοθετικό εκσυγχρονισμό η δημιουργία επαγγελματικών ταμείων στη χώρα πήρε άλλη πορεία». Σημειώνεται ότι ήδη συμπληρώθηκαν 3,5 χρόνια από την αρχή του  ΤΕΑ – ΙΣΘ – ΝΠΙΔ.

Μια σειρά από προβλήματα αντιμετωπίζει το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα όπως υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ταχύτερη απονομή των συντάξεων καθώς και η μεταρρύθμιση στο τομέα των επικουρικών συντάξεων.«Σε σχέση με το πρώτο προφανώς υπάρχει ακόμη ένα μεγάλο και ανεπίτρεπτο πρόβλημα για μια ευρωπαϊκή χώρα, το 2021 με τις συντάξεις που έχουν σωρευθεί. Εκείνο που επιδιώκουμε με διάφορες μεθόδους -στις οποίες κατά καιρούς έχω αναφερθεί- είναι να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα» ανέφερε ο υπουργός.

Σχετικά με το ΤΣΑΥ στο ταμείο των υγειονομικών, ο υπουργός σημείωσε ότι «εδώ έχει γίνει τους τελευταίους μήνες μια σημαντική πρόοδο χάρη και στη βοήθεια που υπάρχει και από τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας καθώς και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Υπάρχει όχι απλώς μια αύξηση στην απονομή των συντάξεων αλλά ένας πολλαπλασιασμός και το μοντέλο του ΤΣΑΥ θα θέλαμε να το εφαρμόσουμε και σε άλλα ταμεία ή πρώην ταμεία».

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*