Αποφάσεις από την ΤτΕ για το Εγγυητικό

Την απόφαση της ΤτΕ για τη «λυπητερή» στα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής αναμένει η ΕΑΕΕ. Από νωρίς σήμερα το πρωί εκπρόσωποι των εταιρειών κλάδου ζωής συζήτησαν το θέμα της εισφοράς υπέρ του Εγγυητικού κλάδου ζωής και όπως αναφέρουν πληροφορίες του iw κρίθηκε σκόπιμο η Ένωση να μη διατυπώσει συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα αυτό προς τη διαχειριστική Επιτροπή του Εγγυητικού Κεφαλαίου.

Στελέχη της Ένωσης με τα οποία μίλησε το iw ανέφεραν ότι ο κλάδος επί της ουσίας παραμένει αμετακίνητος από την πάγια θέση του ότι η εισφορά θα πρέπει να κινηθεί σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα του 1% (ο νόμος προβλέπει ως ανώτατο όριο το 1,5%).

Ως εκ τούτου κατά την πρωινή σημερινή συνάντηση τα στελέχη της ασφαλιστικης αγοράς απλά ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους παράγοντες της Ένωσης για το πως θα εφαρμοστεί η ρύθμιση για την εισφορά του Εγγυητικού Κεφαλαίου και πως θα λειτουργήσει ο φορέας με βάση το νέο νόμο.

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι στις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να συνεδριάσει η Διαχειριστική Επιτροπή του Εγγυητικού, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για το ύψος της εισφοράς . Κατά τις ίδιες πληροφορίες η απόφαση είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.       

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*