Προθεσμία ενός μηνός για την ακύρωση συμβολαίων

Στη συρρίκνωση της περιόδου ακύρωσης του συμβολαίου από το δίκτυο,  επικεντρώνουν την προσπάθειά τους οι ασφαλιστικές εταιρείες σε μια προσπάθεια να εξορθολογήσουν περαιτέρω τον τρόπο λειτουργίας του κλάδου αυτοκινήτου. 

Μεγάλες εταιρείες του κλάδου μειώνουν το χρόνο που τα δίκτυα μπορούν να ακυρώσουν συμβόλαια, από τους δύο στον ένα μήνα, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να περιορίσουν το φαινόμενο της μεταφοράς των συμβολαίων χωρίς κόστος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τη νέα πολιτική τους στον τομέα έχει ήδη ανακοινώσει η Ιντερσαλόνικα, μειώνοντας το χρόνο για την ακύρωση του συμβολαίου από τους δύο μήνες στις 45 ημέρες, ενώ αντίστοιχη πολιτική προσανατολίζεται και η Victoria, συρρικνώνοντας το χρόνο ακύρωσης στον ένα μήνα, από τους δύο που ισχύει σήμερα. 

Η μείωση που επιχειρείται εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας εξορθολογισμού των σχέσεων με το δίκτυο, περιορίζοντας το χρόνο είσπραξης των ασφαλίστρων στους δύο μήνες, πολιτική που εφαρμόζει ήδη η Εθνική Ασφαλιστική

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται άλλωστε και η πολιτική της απευθείας είσπραξης των ασφαλίστρων από την ίδια την εταιρεία και χωρίς την παρέμβαση του δικτύου, που υπαγορεύεται από την ΕπΕΙΑ και η οποία φαίνεται να υιοθετείται από το σύνολο των μεγάλων εταιρειών του κλάδου. 

Ζητούμενο ωστόσο αποτελεί το κατά την ίδια πρακτική θα υιοθετήσουν και μικρότερες εταιρείες, που δεν διαθέτουν την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή που θα τους επιτρέψει την απευθείας είσπραξη και οι οποίες θα πρέπει να αιτιολογήσουν την αδυναμία τους στην εποπτική αρχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*