Munich Re, επιγραφή, κτίριο

Ανεβάζει τον πήχη για την φετινή της κερδοφορία η Munich Re

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Κέρδη 2,275 δις. ευρώ ανακοίνωσε για την οικονομική χρήση του 2018 η Munich Re (σημαντικά αυξημένα σε σχέση με τα κέρδη 392 εκατ. ευρώ του 2017) καθώς ο γερμανικός αντασφαλιστικός κολοσσός εμφάνισε βελτιωμένες επιδόσεις τόσο στον κλάδο αντασφάλισης όσο και στις πρωτασφαλίσεις, μέσω της θυγατρικής του ERGO. Στο πλαίσιο αυτό, o όμιλος αναθεώρησε ανοδικά κατά 200 εκατ. ευρώ –στα 2,5 εκατ. ευρώ- τον στόχο για την κερδοφορία του φετινού έτους και έθεσε ως στόχο να επιτύχει κέρδη της τάξης του 2,8 δις. ευρώ το 2020. 

«Το 2018 ήταν ένα επιτυχημένο έτος για την Munich Re και τα θετικά αποτελέσματα δημιουργούν αισιοδοξία για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων μας (…) Στον κλάδο αντασφαλίσεων έχουμε φιλόδοξους στόχους για την ανάπτυξη ενώ η επιτυχία του Strategy Programme της ERGO είναι σαφής. Την ίδια στιγμή, μειώνουμε την πολυπλοκότητα των εσωτερικών μας διαδικασιών και προωθούμε δυναμικά τον ψηφιακό μας μετασχηματισμό. Η Munich Re βρίσκεται στη σωστή πορεία (on track) δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ του ομίλου, Joachim Wenning.

Τα εύρωστα αποτελέσματα του 2018 σε συνδυασμό με την βελτιωμένη δυνατότητα κερδοφορίας του 2019 επιτρέπουν στη Munich Re να αυξήσει το μέρισμα στα 9,25 ευρώ ανά μετοχή και παράλληλα να υλοποιήσει νέο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 1 δις ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι αντασφαλιστικές δραστηριότητες της Munich Re συνεισέφεραν 1,86 δις. ευρώ στην κερδοφορία του ομίλου, με ισχυρή ανάπτυξη τόσο στον κλάδο περιουσίας ατυχημάτων όσο και στον κλάδο ζωής και υγείας. Ο συνδυασμένος δείκτης διαμορφώθηκε στο 99,4% (από 114,1% το 2017), καθώς οι μεγάλες ζημίες περιορίστηκαν στα 2,15 δις. ευρώ από 4,3 δις. ευρώ έναν χρόνο πριν.