Καταθέσεις που κάνουν καλό στην… υγεία

Τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ποικίλες υπηρεσίες υγείας έχουν όλο και περισσότεροι πελάτες τραπεζών, οι ίδιοι και τα παιδιά τους, με το άνοιγμα ενός  απλού καταθετικού λογαριασμού και με επιβάρυνση  μία χαμηλή σχετικά ετήσια συνδρομή. 

Πρόκειται για μία πρόσφατη αλλά συνεχώς αυξανόμενη τάση που όλο και περισσότερες τράπεζες υιοθετούν και φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες στο άμεσο μέλλον. 

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχοντας αντιληφθεί την ανάγκη των πελατών τους για πιο σύνθετες και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας συνδέουν την απλή διαδικασία ανοίγματος ενός καταθετικού λογαριασμού με ανάλογα προγράμματα από το πρώτο κιόλας ευρώ της κατάθεσης. Το πιο πρόσφατο λανσάρισμα είναι το «Feel Good» και προέκυψε από τη συνεργασία της HSBC με την Ευρωκλινική, ενώ αντίστοιχα προγράμματα προσφέρει η Marfin, τα «Marfin Ταμιευτήριο + Υγεία» και «Marfin Kid+» αλλά και η Eurobank, με το «Ζωή και Υγεία». 

Οι συνδρομές ξεκινούν από τα 60 ευρώ το χρόνο και φτάνουν τα 100 ευρώ αλλά ο συνδυασμός των υπηρεσιών που προσφέρουν ποικίλει και είναι θέμα πλέον των προσωπικών αναγκών του καθενός για το ποιο από όλα θα επιλέξει. Τα προγράμματα που μέχρι στιγμής «τρέχουν» οι τράπεζες είναι τα εξής:  

HSBC «FEEL GOOD»

Η HSBC, ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς παγκοσμίως, και η Ευρωκλινική, ένωσαν τις δυνάμεις τους και εγκαινίασαν τη συνεργασία τους με το νέο καταθετικό λογαριασμό «Feel Good».

Πρόκειται για τρεχούμενο λογαριασμό που προσφέρει ένα ολοκληρωμένο, αποτελεσματικό, και ποιοτικό πρόγραμμα υγείας μέσω του οποίου μπορεί κανείς να απολαύσει πολύτιμες και ξεχωριστές ιατρικές υπηρεσίες. Ο λογαριασμός παρέχεται με κυμαινόμενο επιτόκιο συνδεδεμένο με το επιτόκιο της ΕΚΤ –0,50%, χωρίς να απαιτείται ελάχιστο ποσό κατάθεσης για το άνοιγμα και την τήρησή του. 

Ο καταθετικός λογαριασμός «Feel Good» ξεχωρίζει από τα αντίστοιχα προϊόντα της αγοράς τόσο για τις σημαντικές εκπτώσεις που προσφέρει σε ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές εξετάσεις, δερματολογικές θεραπείες (αισθητικές και ιατρικές), έξοδα νοσηλείας αλλά και λόγω της μοναδικής συνεργασίας με την Παιδιατρική κλινική του ομίλου Ευρωκλινικής (Ευρωκλινική Παίδων), προσφέροντας έτσι την καλύτερη δυνατή περίθαλψη στα παιδιά. Όλα τα προνόμια προσφέρονται με χαμηλή συνδρομή της τάξης των 80 ευρώ για 2 χρόνια, και χωρίς καμία επιβάρυνση για τα παιδιά έως 17 ετών.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Απόστολος Παπαναγιώτου, Senior Customer Proposition Manager της HSBC Ελλάδος: «Εμείς οι άνθρωποι της HSBC πιστεύουμε ακράδαντα και επενδύουμε στην ελληνική αγορά επεκτείνοντας διαρκώς τις υπηρεσίες και συνεργασίες μας. Απόρροια της θέσης μας αυτής αποτελεί ο λογαριασμός «Feel Good», που ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες – προβληματισμούς του καταναλωτικού κοινού. 

Ο λογαριασμός «Feel Good» καθιστά τον κάτοχό του, μέλος δύο Ομίλων, απολαμβάνοντας την τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε υπηρεσίες και προϊόντα που διατίθενται  τόσο από την  HSBC όσο και από την Ευρωκλινική».

Σύμφωνα με την κα Χριστίνα Ταμπουρέα, Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας του Ομίλου Ευρωκλινικής «Στον όμιλο της Ευρωκλινικής εργαζόμαστε όλοι για υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, διαθέτοντας άρτια καταρτισμένο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ιατρούς υψηλού κύρους, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και ανθρωποκεντρικό πρόσωπο. Αποσκοπώντας πάντα στην απόλυτη ικανοποίηση των ασθενών μας, υποστηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο ενέργειες και συνεργασίες οι οποίες έχουν πάντα ως επίκεντρο τον άνθρωπο – ασθενή. Η συνεργασία μας με την HSBC δίνει ιδιαίτερα προνόμια και παροχές σε κάθε αποδέκτη, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών, σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα υγείας».

MARFIN ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ + ΥΓΕΙΑ

H MARFIN EGNATIA BANK, σε συνεργασία με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, δημιούργησε και προσφέρει το λογαριασμό ταμιευτηρίου MARFIN ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ + ΥΓΕΙΑ.

Με απλές διαδικασίες με το άνοιγμα ενός λογαριασμού MARFIN ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ + ΥΓΕΙΑ δίνει:
-Δωρεάν απεριόριστες επισκέψεις σε ιατρούς 32 ειδικοτήτων

-Πολύ σημαντικές εκπτώσεις σε διαγνωστικές εξετάσεις

-Δωρεάν ετήσια μαστογραφία ή υπέρηχος μαστού (γυναίκες) και ετήσιο τεστ κοπώσεως (άνδρες)

-Δωρεάν χρήση τηλεφωνικού κέντρου όλο το 24ωρο για ιατρικές συμβουλές

-Έκπτωση 20% για ιατρικές επισκέψεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία της Παιδιατρικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ, κατόπιν ραντεβού, στις ειδικότητες : Παιδοκαρδιολόγου, Αλλεργιολόγου, Παιδονεφρολόγου, Γαστρεντερολόγου, Ενδοκρινολόγου, Ορθοπαιδικού, Οφθαλμιάτρου, Δερματολόγου, Ω.Ρ.Λ.

Στα Νοσοκομεία και συνεργαζόμενα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου Υγεία (Υγεία, Παιδιατρική Κλινική ΜΗΤΕΡΑ και ΛΗΤΩ Lαb)
Σημαντικές Παροχές Υγείας:

Απεριόριστες δωρεάν ιατρικές επισκέψεις για λήψη ιστορικού, διάγνωση, σύσταση θεραπευτικής αγωγής, σύσταση και εκτίμηση αποτελεσμάτων διαγνωστικών εξετάσεων:

-για επείγοντα περιστατικά, 24 ώρες/24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, στις εφημερεύουσες ειδικότητες Παθολόγου, Καρδιολόγου, Ορθοπαιδικού, Χειρουργού, Παιδιάτρου, Παιδοχειρουργού

-για μη επείγοντα περιστατικά, κατόπιν ραντεβού, σε επιλεγμένες ιατρικές ειδικότητες:

Ενδεικτικά: Αλλεργιολόγου, Γαστρεντερολόγου, Δερματολόγου, Νευρολόγου, Ουρολόγου, Οφθαλμίατρου, Ογκολόγου, Πνευμονολόγου, Ηπατολόγου Νευροχειρουργού, Λοιμοξιολόγου, Ω.Ρ.Λ., Ταξιδιωτικής Ιατρικής κ.α.
Επιπλέον, παρέχεται ειδική προνομιακή τιμολόγηση για:

Διαγνωστικές εξετάσεις ( π.χ 9 ευρώ η Γενική Αίματος, 22 ευρώ Ακτινογραφία Θώρακος) και στις επεμβατικές διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις μόνο στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων και των συνεργαζόμενων Διαγνωστικών Κέντρων (π.χ. γαστροσκόπηση, βιοψίες, συρραφή τραύματος, τοποθέτηση γύψου ή νάρθηκα, κ.α.).

Τέλος, παρέχονται δωρεάν ετήσιες προληπτικές εξετάσεις, μια δωρεάν μαστογραφία για τις γυναίκες και ένα δωρεάν τεστ κοπώσεως για τους άνδρες.

Χαρακτηριστικά λογαριασμού:

-Χωρίς ελάχιστο ποσό αρχικής κατάθεσης

-Εξαμηνιαία απόδοση τόκων

-Κλιμακωτό επιτόκιο 0 για τα πρώτα 1.000 και 0,10% για το υπόλοιπο ποσό

-Τριμηνιαίο αντίγραφο λογαριασμού

Αξιοποιήστε τα προνόμια ιατρικής περίθαλψης για έναν ολόκληρο χρόνο, μόνο με το ελάχιστο κόστος των :
-60 ευρώ για κάθε ενήλικα

-40 ευρώ για κάθε παιδί (14 ετών και κάτω)

και εκμεταλλευθείτε τη δυνατότητα επιστροφής του ποσού αυτού στο λογαριασμό σας μετά από ένα έτος, σε περίπτωση που το μέσο ετήσιο υπόλοιπο καταθέσεων είναι τουλάχιστον  2.500 ευρώ

MARFIN kid +

Το MARFIN kid + είναι ένας αποταμιευτικός καταθετικός λογαριασμός για παιδιά, με σκοπό τη μηνιαία αποταμίευση, με τα εξής χαρακτηριστικά:

-Λογαριασμός ταμιευτηρίου με statement

-Κλιμακωτό επιτόκιο 1% για ποσά 0-1.000 ευρώ, 2,5% για ποσά από  1.001-10.000 ευρώ και επιτόκιο συνδεδεμένο με το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ποσά άνω των 10.000 ευρώ

-Ελάχιστη μηνιαία καταβολή 50 ευρώ

-Δυνατότητα έκτακτων καταβολών

-Κάρτα μέλους στο πρόγραμμα

-Εκτοκισμός κάθε 31/12

• Δικαίωμα μιας ανάληψης ετησίως

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εξασφαλίζει στα παιδιά σας επιπλέον «συν» με:

-Απεριόριστες επισκέψεις σε εφημερεύοντες ιατρούς (παιδίατρο, παιδοχειρουργό) στο Νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΑ και το ΛΗΤΩ LAB, έναντι αντιτίμου από 15 έως 20 ευρώ

-Σημαντικές εκπτώσεις σε διαγνωστικές εξετάσεις, έξοδα νοσηλείας και επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία κατόπιν ραντεβού, στα παραπάνω νοσηλευτικά ιδρύματα

-Δωρεάν διακομιδή με ασθενοφόρο σε περίπτωση έκτακτης εισαγωγής στην Παιδιατρική για την περιοχή της Αττικής

-Συμμετοχή σε κλήρωση για ένα ταξίδι 4 ατόμων κάθε χρόνο στη Eurodisney (εφόσον γίνουν και οι 12 μηνιαίες καταβολές και πραγματοποιηθεί έως μία ανάληψη μέσα στο χρόνο)

EUROBANK: ΖΩΗ & ΥΓΕΙΑ

Η Eurobank EFG και η EFG Eurolife Ασφαλιστική, σε συνεργασία με τους Ομίλους Ιατρικού Αθηνών και Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, προσφέρουν το πρόγραμμα «Ζωή και Υγεία». Πρόκειται για ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα προνομιακής πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας και κάλυψης νοσοκομειακής περίθαλψης. Το πρόγραμμα αφορά όλους τους πελάτες της τράπεζας Eurobank που τηρούν έναν οποιοδήποτε λογαριασμό καταθέσεων στην τράπεζα, ανεξαρτήτως ποσού, και οι οποίοι αποκτούν το δικαίωμα κάλυψης ιατρικών και διαγνωστικών παροχών είτε εντελώς δωρεάν είτε με έκπτωση η οποία φτάνει και το 40%. Με ετήσιο κόστος μόλις 100 ευρώ ο πελάτης της τράπεζας που αποκτά το πρόγραμμα “Ζωή και Υγεία”, έχει πρόσβαση σε παροχές υγείας όπως:

– Δωρεάν απεριόριστες επισκέψεις σε ιατρούς (παθολόγους, καρδιολόγους, χειρουργούς, ορθοπεδικούς, παιδίατρους)

– Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, έως 200 ευρώ το χρόνο, με εκπτώσεις έως 40% για περαιτέρω εξετάσεις

– Δωρεάν check up

– Σημαντικές εκπτώσεις έως 20% σε περίπτωση νοσηλείας

– Σημαντικές εκπτώσεις έως 40% σε οδοντιατρικές εργασίες και οφθαλμολογικές εξετάσεις σε προνομιακές τιμές

Ο δικαιούχος του προγράμματος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στους Ομίλους Ιατρικού Αθηνών και Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, ανάλογα με την προτίμησή του. 

Σημειώνεται ότι και οι δύο αυτοί πάροχοι καλύπτουν σχεδόν στο σύνολο -άμεσα ή έμμεσα- όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα Ζωή και Υγεία να καλύπτει ευρύ φάσμα πελατών της Eurobank ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας ή ηλικίας. Πέραν αυτών, οι δικαιούχοι του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας, μέσω τηλεφωνικού κέντρου όλο το 24ωρο, καθημερινές και αργίες, με εξειδικευμένο προσωπικό των δύο παρόχων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*