ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Πάνω η παραγωγή, κάτω τα κέρδη

Αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων κατά 3% εργασιών πέτυχε η Αγροτική Ασφαλιστική το 2008. Τα αποτελέσματα προ φόρων της εταιρίας ήταν θετικά και ανήλθαν σε 308 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 16,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα αποτελέσματα μετά φόρων ήταν αρνητικά και διαμορφώθηκαν σε ζημιές 6,6 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 14 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρήση.
Αναλυτικότερα, η εταιρία σημείωσε αύξηση κατά 3% στην παραγωγή ασφαλίστρων, η οποία ανήλθε στα 187,3 εκατ. ευρώ έναντι 181,9 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής χρήσης. Η παραγωγή αντιστοιχεί σε 63,7 εκατ. ευρώ ασφαλίσεων ζωής και 123,6 εκατ. ευρώ ασφαλίσεων κατά ζημιών.
Η μείωση των κερδών στα προ φόρων αποτελέσματα οφείλεται κυρίως στις αρνητικές επιπτώσεις επί του «εμπορικού χαρτοφυλακίου» τόσο από χρηματιστηριακές πράξεις όσο και από την αποτίμησή του.
Τα έσοδα από επενδύσεις, μειώθηκαν σε 12,8 εκατ. ευρώ έναντι 21,6 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής χρήσης για τους λόγους που αναφέρθηκαν και παραπάνω.
Στόχος της Διοίκησης είναι στο νέο διαμορφούμενο οικονομικό περιβάλλον, η ΑΤΕ Ασφαλιστική σε στενή συνεργασία με τη μητρική ΑΤΕbank να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ασφαλιστική αγορά. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ενεργοποίηση πωλήσεων ασφαλιστικών προϊόντων από το δίκτυο της ΑΤΕbank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*