ΠΙΕΖΟΥΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ – ΑΓΟΡΕΣ Ανοίγει «χορός» αυξήσεων κεφαλαίου

Σε άμεση ενίσχυση των κεφαλαίων τους προχωρούν άμεσα 3 ασφαλιστικές εταιρείες, «ανοίγοντας το δρόμο» σε μια διαδικασία, που κατά τις ενδείξεις θα βρίσκεται στις προτεραιότητες της αγοράς σε όλη τη διάρκεια του 2009. Τα διαπιστωμένα ελλείμματα από τους ελέγχους της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, αλλά και οι ζημιές που έχει προκαλέσει (και εξακολουθεί να προκαλεί) η απομείωση των τοποθετήσεων στις κεφαλαιαγορές, με άμεσο αντίχτυπο στην καθαρή τους θέση, κινητοποιούν τις εταιρείες.
Η δημοσίευση των πρώτων ισολογισμών του 2008 δίνει μια «πρόγευση» του προβλήματος, καθώς επαληθεύονται οι φόβοι για ζημιές από αρκετές εταιρείες. Η Εθνική Ασφαλιστική, η ING, η Groupama Φοίνιξ, η International Life ΑΕΓΑ και η ΑΕΑΖ, η Ευρωπαϊκή Πρόνοια, η Intelife και η Ευρωπαϊκή Ενωση Ασφάλειαι Μινέττα, έχουν δημοσιεύσει τις συνοπτικές καταστάσεις, με σημαντικές ή μικρότερες ζημιές, προαναγγέλλοντας ζημιογόνο χρήση.
Ήδη η Ασπίς Πρόνοια ανήγγειλε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 150 εκατ. Ευρώ, ενώ σε μικρότερες αυξήσεις προχωρούν η Groupama Φοίνιξ, κατά 53 εκατ. Ευρώ, και η Μινέττα, κατά 20 εκατ. Ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*