Ασπίς Πρόνοια Μια ασφαλιστική ιστορία ‘αγάπης-μίσους’

Οι φίλοι του ασφαλιστικού ομίλου της Ασπίς Πρόνοια και του  Παύλου Ψωμιάδη θεωρούν ότι πρόκειται για τον πλέον δυναμικό όμιλο με τον τελευταίο ‘ασφαλιστικό ηγέτη’. Οι αντίπαλοι του ομίλου και του Παύλου Ψωμιάδη, θεωρούν ότι ο όμιλος κινείται τυχοδιωκτικά και με σαφείς προθέσεις εκμετάλλευσης των υποτιμολογήσεων στον κλάδο του αυτοκινήτου.
Ανεξάρτητα αν κάποιος είναι φίλος ή εχθρός του ομίλου και του ηγέτη του, το σίγουρο είναι ότι η Aσπις Πρόνοια και τα στελέχη της δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, αφού είναι από τους ρυθμιστές των εξελίξεων τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο.
 Κατέχει τη 2η θέση στην ασφαλιστική αγορά
Διατήρησε και το 2008 τη 2η θέση σε παραγωγή στο σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών ο χρηματοασφαλιστικός Όμιλος Παύλου Ψωμιάδη. Συγκεκριμένα, οι τρεις ασφαλιστικές εταιρείες συμφερόντων του (ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, ΑΕΑΖ & Commercial Value) συγκέντρωσαν συνολικά παραγωγή ασφαλίστρων 501.116.244,38 ευρώ αυξημένη κατά 5,37% σε σχέση με το 2007.  Υπογραμμίζεται ότι το μερίδιο αγοράς που καταλαμβάνει ο Όμιλος, ανέρχεται σε ποσοστό 9,44% αυξημένο κατά 0,32% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, γεγονός που τον κατατάσσει δεύτερο στην ελληνική αγορά και πρώτο ανάμεσα στους ιδιωτικούς ασφαλιστικούς Ομίλους. Τέλος, όσον αφορά στον κλάδο Ζωής οι ασφαλιστικές εταιρείες του Παύλου Ψωμιάδη πέτυχαν αύξηση παραγωγής 10,14%.
Με συνεχή αύξηση κινήθηκαν τα εισπραχθέντα ασφάλιστρα των ασφαλιστικών εταιρειών του ομίλουστην Ελλάδα και το εξωτερικό το 2008 σε σχέση με το 2007. Ειδικότερα, το 2008 υπερέβησαν τα 590 εκατ. ευρώ, έναντι 494,6 εκατ. ευρώ του περασμένου οικονομικού έτους, σημειώνοντας ποσοστιαία άνοδο ύψους 19,3 %.  
Με ανοδικούς ρυθμούς κινήθηκαν και τα εισπραχθέντα ασφάλιστρα των θυγατρικών του Ομίλου στο εξωτερικό (Σουηδία, Κύπρος, Αλβανία), τα οποία συνολικά υπερέβησαν οριακά τα 37 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 21%.
Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Παύλος Ψωμιάδης μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων,  η νέα άνοδος στα εισπραχθέντα ασφάλιστρα των εταιρειών του σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς προσδίδει ιδιαίτερη δυναμική στην ανάπτυξή τους, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της θέσης τους στην ελληνική αγορά.
Ο όμιλος έχει προχωρήσει σε μπαράζ επιχειρηματικών κινήσεων τα τελευταία χρόνια.  Η τελευταία σημαντική κίνηση ήταν η εξαγορά του ομίλου General Union.
Ο κ. Παύλος Ψωμιάδης αναφερόμενος στην εν λόγω εξαγορά σημειώνει ότι το General Union Group θα ενταχθεί στο συνολικό πλάνο αναδιοργάνωσης και εξάπλωσης του Ομίλου ΑΣΠΙΣ που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Όπως προσθέτει με την εξαγορά του Group General Union ο επιχειρηματικός του Όμιλος αποκτά νέα δυναμική ανάπτυξης, δεδομένου ότι από τις συνέργιες που θα προκύψουν αναμένονται στρατηγικού χαρακτήρα πλεονεκτήματα άρρηκτα συνδεδεμένα με τη βελτίωση της κερδοφορίας των εταιρειών του αλλά και την σημαντική διεύρυνση του μεριδίου του στην ελληνική χρηματοασφαλιστική αγορά.
Καταλήγοντας ο κ. Παύλος Ψωμιάδης τονίζει ότι η εξαγορά του Group General Union αποτελεί το εφαλτήριο της υλοποίησης των στρατηγικών σχεδίων του Ομίλου ΑΣΠΙΣ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*