ΕΑΕΕ: Ενημερωτική συγκέντρωση για θέματα του Κλάδου Περιουσίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συγκέντρωση για θέματα του κλάδου Περιουσίας, που οργάνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), με πρωτοβουλία της Επιτροπής Περιουσίας & Αντασφαλίσεων. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε θέματα που αφορούν τον Κλάδο Περιουσίας και ιδιαίτερα στην ανάληψη, εκτίμηση και αποζημίωση κινδύνων του Κλάδου.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο κ. Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας και Αντασφαλίσεων, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους, οι οποίοι ξεπέρασαν τους 170 σε αριθμό, αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο της Επιτροπής Περιουσίας και Αντασφαλίσεων.
Πρώτη ομιλήτρια ήταν η κ. Σπυριδούλα Τσίγκα, Μέλος της Υποεπιτροπής Πυρός της ΕΑΕΕ, η οποία αναφέρθηκε διεξοδικά στη διαχείριση ζημιών από καταστροφικά γεγονότα, τονίζοντας πως η αποτελεσματική διαχείριση των ζημιών αυτών από τις ασφαλιστικές εταιρίες προβάλλει τον επαγγελματισμό τους, αναδεικνύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και συμβάλλει τελικά στην προώθηση του θεσμού εν γένει.
Ακολούθησε ο κ. Δημήτρης Μιχάλης, Μέλος της Υποεπιτροπής Πυρός της ΕΑΕΕ, ο οποίος επικεντρώθηκε στην ασφάλιση απώλειας κερδών και παρουσίασε τους ειδικούς όρους που συνέταξε ομάδα εργασίας της Υποεπιτροπής με σκοπό τη συμπλήρωση των προαιρετικών συμβουλευτικών όρων ασφαλιστηρίου συμβολαίου Υλικών Ζημιών Περιουσίας του 1998 και την ενσωμάτωσή τους ώστε να λειτουργούν ως επέκταση ή προσθήκη στο συμβόλαιο Υλικών Ζημιών.
Επόμενος ομιλητής ήταν ο κ. Νότης Βαγιακάκος, Μέλος της Επιτροπής Περιουσίας και Αντασφαλίσεων, ο οποίος αναφέρθηκε στην τιμολόγηση του κινδύνου του σεισμού. Ο κ. Βαγιακάκος αναφέρει ότι η τιμολόγηση σεισμού προϋποθέτει μεθοδολογία, η οποία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη μια σειρά από παράγοντες επικινδυνότητας. 

Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε ειδικό συμβουλευτικό εργαλείο για την τιμολόγηση του σεισμού που επιμελήθηκε η Επιτροπή.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο κ. Giuseppe Zorgno, Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Τεχνικών Ασφαλίσεων της ΕΑΕΕ, ο οποίος έκανε ανασκόπηση του έργου της Υποεπιτροπής κατά την τελευταία διετία αλλά και παρουσίασε τους στόχους της για την τρέχουσα θητεία της.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*