«Λάδι στη φωτιά» της κόντρας ΠΑΣΙΔΙΚ – Οικονόμου

Ούτε βήμα πίσω από την αρχική του θέση δεν κάνει ο Βασίλης Οικονόμου, παρά τη δριμύτατη επίθεση που δέχθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), για την πρόταση που κατέθεσε αναφορικά με το claw back του 2016 (εδώ).

Όπως μάλιστα υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, χάρη στην παρέμβασή του στη Βουλή η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναγκάστηκε να εξαγγείλει συμψηφισμό του clawback.

«Είναι ενοχλημένοι, γιατί η Νέα Δημοκρατία ζήτησε την τακτοποίηση των διογκωμένων οφειλών clawback (650.000.000 ευρώ) η οποία διαμορφώθηκε εν κρυπτώ και με απόλυτη ευθύνη της διοίκησης και η οποία αφορά μέρος μόνο του clawback, που υποχρεώνονται οι πάροχοι σε επιστροφή. Δηλαδή, τον συμψηφισμό κρατημένων μηνών και το 10% που δεν έχει αποδοθεί αλλά και τη ρύθμιση των όποιων οφειλών απομένουν με δόσεις, που δεν θα διαταράσσουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Η παρέμβασή μας αυτή ανάγκασε την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, δυο μέρες μετά τη συζήτηση στη Βουλή, να εξαγγείλει συμψηφισμό του clawback» αναφέρει σχετικά.

Ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔας εγκαλεί, παράλληλα, τους επικριτές του για εκτροπή από την αλήθεια και για «καθ’ υπόδειξιν», απαριθμώντας έργα και ημέρες της Κυβέρνησης που αποτελούν τροχοπέδη για την υγιή επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Οι πρόθυμοι υπογράφοντες τις ανακοινώσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται ότι είναι ευχαριστημένοι από: α) Την αύξηση κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες του Φ.Π.Α. (έφτασε στο 24%) στις υπηρεσίες υγείας που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, β) Την θηριώδη αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων που επέβαλαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γ) Την ληστρική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών με τον “καινοτόμο” νόμο Κατρούγκαλου. Φαίνεται, επίσης, ότι είναι ευχαριστημένοι από την αύξηση μόνο κατά 120.000.000 ευρώ για όλες τις υπηρεσίες Υγείας, που παρέχει ο ΕΟΠΥΥ, την ίδια ώρα που εισπράττει 700.000.000 ευρώ περισσότερα ετησίως από τις διογκωμένες εισφορές των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων» σημειώνει σχετικά.

Οι δηλώσεις αυτές εξόργισαν τον πρόεδρο της ΠΑΣΙΔΙΚ, ο οποίος εκτόξευσε νέα «δηλητηριασμένα βέλη» προς το Β. Οικονόμου και συνολικά την αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία κατηγορεί ότι συνεχίζει μια πολιτική στείρας αντιπαράθεσης και άκρατου λαϊκισμού, που δεν απέχει πολύ από τον τρόπο που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς δεν υπερασπιζόμαστε κανέναν για λόγους πελατειακών σχέσεων, πόσο μάλλον την επικίνδυνη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά υπερασπιζόμαστε μόνο την αλήθεια, αρετή την οποία πρέπει να αποκτήσουν όλοι όσοι θέλουν να ασχολούνται με τα κοινά, ιδιότητα δυστυχώς δυσεύρετη στη σημερινή Ελλάδα του φαύλου πολιτικού συστήματος που εγκαταστάθηκε στην πατρίδα μας από το 1981 και μετά» λέει χαρακτηριστικά ο Γεώργιος Βουγιούκας.

Στο πλαίσιο αυτό, στηλιτεύει τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τη θέσπιση του claw back το 2013 και του ελλειμματικού προϋπολογισμού για τις εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ, χωρίς κάποιο μέτρο περιστολής των δαπανών, τα οποία οδήγησαν – όπως τονίζει – στις διογκωμένες επιστροφές που έχουν που έχουν καταλογισθεί στις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής.

«Ο Σύνδεσμος μας και οι άλλες ενώσεις του κλάδου μας, ήρθαν σε συνεννόηση με τον σημερινό Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ στο τέλος της περασμένης χρονιάς, για σταδιακή παρακράτηση αυτών των επιστροφών μέσω συμψηφισμών των παλαιών ληξιπρόθεσμων αλλά και νεότερων υποχρεώσεων του Οργανισμού προς τους παρόχους και σε βάθος χρόνου, για να μην διαταραχθεί η λειτουργία των μονάδων λόγω έλλειψης ρευστότητας, σε αντιδιαστολή με την απαίτηση του τομεάρχη υγείας της Ν.Δ. για άμεση είσπραξη των οφειλομένων, όπως ξεκάθαρα φαίνεται από την αποδελτίωση των πρακτικών της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΔΙΚ.

Σχολιάζοντας, τέλος, την αναφορά του κου Οικονόμου σε «καθ’ υπόδειξιν πρόθυμους αγωνιούντες», τον καλεί να μην κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια, υπενθυμίζοντας το πέρασμά του από τη ΔΗΜΑΡ κι αφήνοντας αιχμές για έλλειψη αυτοκριτικής.

Πηγή: virus.com.gr