Πλεύρης- ΙΣΑ: Σε τροχιά κατάργησης του Clawback- Τον Ιούλιο η ρήτρα συνυπαιτιότητας

Καυτά ζητήματα για τον ιατρικό κλάδο  συζήτησαν το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον υπουργό Υγείας. Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το Clawback και τα αλλά θέματα συζητήθηκαν στη σημερινή σύσκεψη του Δ.Σ. παρουσία του κ. Πλεύρη.

Ειδικότερα,  για το Clawback, ο υπουργός τόνισε ότι η φετινή χρονιά άρχισε με επιπλέον 40 εκατομμύρια ευρώ και εκτίμησε ότι το 2023 που θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων ΠΦΥ και θα ανακοινωθούν σημαντικές παρεμβάσεις.  Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο θα υπάρξει δέσμευση, με ρήτρα συνυπαιτιότητας που θα αυξάνεται για την πολιτεία. Προσδοκία αποτελεί να παύσει το Clawback, στο τέλος της τριετίας.

Την σημασία ενός βιώσιμου συστήματος της ΠΦΥ επεσήμανε ο πρόεδρος Γ.Πατούλης. Στόχος είναι η διασφάλιση της λήψης υπηρεσιών από όλους τους πολίτες στο υψηλά εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό της χώρας. Αναφερόμενος στην μεταρρύθμιση ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι προάγεται ένα ανοιχτό σύστημα ΠΦΥ, δίνοντας την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε όσους ιατρούς το επιθυμούν. Ο ίδιος εκτίμησε ότι το προσεχές διάστημα θα διαφανούν σταδιακά οι δυνατότητες που δίνει.

Περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*