Απάντηση Πατούλη στις βολές Μπασκόζου

Κλιμακώνεται και μάλιστα μέσω Facebook, η κόντρα μεταξύ του προέδρου του Ιατρικού Συλλογου Αθηνών (ΙΣΑ), Γ. Πατούλη και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Γ. Μπασκόζου, αυτή τη φορά με αιχμή το Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του ΙΣΑ, όπου κάνει λόγο για σοβαρές δυσλειτουργίες του Νοσοκομείου υποστηρίζοντας πως λειτουργεί ως ακριβοπληρωμένο Κέντρο Υγείας, αδυνατώντας να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής «παρά τις επικοινωνιακές φιέστες του υπουργείου Υγείας» (εδώ), ο κ. Μπασκόζος επέλεξε το Facebook για να σχολιάσει την ανακοίνωση.

Στη σκιά της κόντρας της προηγούμενης εβδομάδας με αφορμή τα τις δράσεις του Υπουργείου Υγείας για την καταπολέμηση των κουνουπιών και της υγειονομικής περίθαλψης των προσφύγων-μεταναστών (εδώ), ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας διερωτήθηκε αν το πρόβλημα του κ. Πατούλη είναι πως το δημόσιο ανέλαβε να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο που μαράζωνε και δεν το άφησε στα χέρια των ιδιωτών.

Η απάντηση του κ. Πατούλη ήρθε επισης, μέσω Facebook και τη προσωπική του σελίδα.

Patoulis_mpaskozos

Είναι πλέον φανερό ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ζει στη δική της εικονική πραγματικότητα.
Πρώτα έσυραν τον Πρωθυπουργό στη Σαντορίνη και τον εξέθεσαν, λέγοντας του ότι εγκαινιάζει ένα νοσοκομείο, ενώ στην πραγματικότητα εγκαινίαζε ένα Κέντρο Υγείας.
Στη συνέχεια, για να ξεγελάσουν τους πολίτες, “έστησαν” με τον κ. Πολάκη τη γνωστή σε όλους αιμορροιδεκτομή, την οποία μας παρουσίασαν ως χειρουργείο κι απόδειξη ότι το Νοσοκομείο μπορεί να διαχειριστεί σοβαρά περιστατικά.
Η πραγματικότητα τους διαψεύδει.
Γι αυτό οφείλει ο λαλίστατος κάποτε συνδικαλιστής και σημερινός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ.Μπασκόζος, αντί να κάνει υβριστικές αναρτήσεις σε βάρος μου στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, να απαντήσει υπεύθυνα αν πιστεύει ότι σήμερα στη Σαντορίνη λειτουργεί δημόσιο νοσοκομείο, που καλύπτει τις ανάγκες υγείας των κατοίκων της Σαντορίνης, των γύρω νησιών και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών.
Κι αν δεν λειτουργεί, να μας πεί υπεύθυνα πότε θα γίνει αυτό, αντί να μιλά αόριστα και σε μέλλοντα χρόνο, λέγοντας ότι “το νοσοκομείο θα ξεπερνά τα προβλήματα του και θα καλύπτει τις ανάγκες υγείας των κατοίκων Σαντορίνης και γύρω νησιών αλλά και των εκατομμυρίων επισκεπτών”.
Ο Ι.Σ.Α. πιστεύει ότι όλοι οι πολίτες, ιδιαίτερα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της νησιωτικής Ελλάδας, έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας.
Εμείς είμαστε υπέρ του δημόσιου συστήματος υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, τα οποία πρέπει να είναι επαρκώς στελεχωμένα και εξοπλισμένα.
Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα στη Σαντορίνη.
Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είναι αυτή που απαξιώνει τη δημόσια υγεία και για να καλύψει την ανικανότητά της, δαιμονοποιεί τον ιδιωτικό τομέα, που σε όλες τις προηγμένες χώρες λειτουργεί συμπληρωματικά στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*