Μ. Μωυσής και Γ. Πεχλιβανίδης επικεφαλής στην εκκαθάριση των bad banks

 

 

 

Με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, η εταιρία «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε.» με επικεφαλής από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου τον κ. Μίνο Μωυσή και τον  κ. Γιάννη Πεχλιβανίδη,  αναλαμβάνει μετά από διαγωνιστική διαδικασία, την ειδική εκκαθάριση των 16 Ελληνικών πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων που τελούν υπό εκκαθάριση,.

 

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της PQH η εταιρεία «ιδρύθηκε από τις εταιρίες PwC Business Solutions Α.Ε. , Qualco Α.Ε. και Hoist Kredit ΑΒ. Σκοπός της εταιρίας είναι η αποτελεσματική διαχείριση της περιουσίας των υπό εκκαθάριση ιδρυμάτων και η επίτευξη υψηλών αποτελεσμάτων από τη διαχείριση του συνόλου των χαρτοφυλακίων τους που ανέρχεται σε περίπου 9 δις.

 

Η σύμπραξη των τριών εταιριών με εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρίες στο αντικείμενο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αποσκοπεί μέσα από αποτελεσματικές συνέργειες, οικονομίες κλίμακος και βέλτιστες πρακτικές να εξασφαλίσει λειτουργική ενοποίηση και να αποδώσει το προιόν των εκκαθαρίσεων πρός όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

 

Η PQH προχωρά άμεσα στην οργάνωσή της με έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη, ενώ παράλληλα θα αξιοποιήσει στελέχη από το υφιστάμενο δυναμικό των ιδρυμάτων υπό εκκαθάριση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*