Έως σήμερα το μεσημέρι το deal για τη Eurolife

«Κληρώνει», κατά πάσα πιθανότητα σήμερα, για τη Eurolife o νέος μέτοχος, με τη διοίκηση της Eurobank να ανακοινώνει τις αποφάσεις της έως το μεσημέρι. Το deal εκτελείται στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας και τα όσα προβλέπει το πλάνο αναδιάρθρωσης της Eurobank σχετικά με τις μη τραπεζικές δραστηριότητες του ομίλου.

Χέρια αλλάζει το 80% της εταιρείας, με το υπόλοιπο 20% να παραμένει στον όμιλο, ώστε ως συμμετοχή σε τρίτη εταιρεία να μην ενοποιείται στον ισολογισμό της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ενδιαφερόμενων που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές είναι η Fairfax – βασικός μέτοχος της Eurobank, το fund Apollo και ο κινεζικός όμιλος Fosun που έχει ήδη παρουσία στην Ελλάδα μέσω της Folli Follie.

Ήδη χθες το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank συνεδρίαζε μέχρι αργά το βράδυ, ενώ έως το μεσημέρι αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Η πώληση της Eurolife, η οποία θα συνοδεύεται και από σύμβαση για τη συνεργασία της εταιρείας στον τομέα του bancassurance με την τράπεζα, θα έχει διπλό όφελος για τον όμιλο. Καταρχήν θα εισφέρει ρευστότητα που έχει ήδη προβλεφθεί στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης και κατά δεύτερον θα μειώσει το κόστος λειτουργίας κατά 350 άτομα προσωπικό, όταν στόχος της Eurobank είναι να περιορίσει το προσωπικό της κατά 1.000 θέσεις εργασίας και τα έξοδά της κάτω από τα 750 εκατ. ευρώ.