Σε τροχιά ανόδου η Εθνική Ασφαλιστική

[starbox]

Μια ιδιαιτέρως θετική χρονιά άφησε πίσω της η Εθνική Ασφαλιστική κλείνοντας το 2014 με υψηλή κερδοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες του IW, ο leader της αγοράς θα ανακοινώσει για το περσινό 12μηνο καθαρή κερδοφορία που θα αποτυπώνεται σε εννεαψήφιο νούμερο, το οποίο θα κινείται στη ζώνη των 100 με 150 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για σημαντική επίδοση της εταιρείας, που καταγράφεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και που σε κάθε περίπτωση στηρίζει τη μητρική της, την Εθνική Τράπεζα, η οποία όπως και τα άλλα τραπεζικά ιδρύματα δοκιμάζονται την περίοδο αυτή τόσο από τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες της χώρας, όσο και από το ασταθές πολιτικό περιβάλλον.

Στο μεταξύ, βάσει του εποπτικού ισολογισμού που ανάρτησε χθες στην ιστοσελίδα της η Εθνική Ασφαλιστική, το 2014 στον κλάδο Ζωής εμφάνισε δεδουλευμένα ασφάλιστρα 307 εκατ. ευρώ, και ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 513 εκατ. ευρώ. Το τεχνικό αποτέλεσμα ήταν πέρυσι θετικό κατά περίπου 9 εκατ. ευρώ.

Στον κλάδο ζημιών η Εθνική Ασφαλιστική εμφάνισε πέρυσι δεδουλευμένα ασφάλιστρα 80 εκατ. ευρώ, ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 124 εκατ. ευρώ και δικαίωμα συμβολαίου 18 εκατ. ευρώ. Όσο για το τεχνικό αποτέλεσμα του κλάδου ήταν πέρυσι θετικό κατά περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Τέλος, στον κλάδο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων η εταιρεία παρουσίασε δεδουλευμένα ασφάλιστρα 92 εκατ. ευρώ, ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 76 εκατ. ευρώ, δικαίωμα συμβολαίου 18 εκατ. ευρώ και τεχνικό αποτέλεσμα θετικό κατά 29 εκατ. ευρώ.

Σε σύνολο και βάσει πάντα της εποπτικής λογιστικής κατάστασης του 2014, τα δεδουλευμένα ασφάλιστρα της εταιρείας ανήλθαν σε 479 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2013, η Εθνική ασφαλιστική παρουσίασε δεδουλευμένα ασφάλιστρα ύψους 592 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 112 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά από φόρους 117 εκατ. ευρώ.