Τι ειπώθηκε στη συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με τους Γιατρούς

Προσλήψεις, εφημερίες, ΠΦΥ, προϋπολογισμοί νοσοκομείων και το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τον ιατρικό κόσμο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με την ΟΕΝΓΕ και τον ΠΙΣ.

Μια πρώτη, διερευνητική όπως όλα δείχνουν, συνάντηση είχαν ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας με τους επικεφαλής των Υγειονομικών, την Παρασκευή. Οι γιατροί έθεσαν στο τραπέζι όλα τα καυτά ζητήματα του κλάδου, τα οποία είναι πολλαπλά, περίπλοκα και δυσεπίλυτα. Οι δεσμεύσεις της νέας ηγεσίας του Υπουργείου ήταν μάλλον μετρημένες και προσεχτικές.

Πρόθεση της Κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε και από τον Πρωθυπουργό στις προγραμματικές δηλώσεις, είναι η ενίσχυση των δομών Υγείας και με προσωπικό.

Στη συνάντηση της Παρασκευής έγινε γνωστό πως, η Αριστοτέλους ολοκληρώνει την πρόσληψη 717 μονίμων γιατρών και 300 επικουρικών για τα Νοσοκομεία. Από εκεί και πέρα, η δυνατότητα ενίσχυσης των ΜΕΘ, με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να λειτουργήσουν τα πολύτιμα κλειστά κρεββάτια, διερευνάται. Η επαναπρόσληψη των 2,5 χιλιάδων γιατρών του ΠΕΔΥ, ωστόσο, είναι ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί και από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*