ΣΕΣΑΕ λογότυπο

Εκδήλωση του ΣΕΣAΕ για την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης

Ο Σύνδεσμος Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών αποφάσισε να επανέλθει στην παράδοση διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ιδιωτικής Ασφάλισης και προτείνει για φέτος μια βραδιά πολιτισμού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με σκοπό:

• την ξενάγηση στην περιοδική έκθεση που φιλοξενεί, με θέμα : «ΙΑΣΙΣ : Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό».

• την πρώτη, συνοπτική, παρουσίαση των αποτελεσμάτων του κύκλου εκδηλώσεων με κεντρικό θέμα : «Διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά : αναγκαίο κακό ή ευλογία ; »

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Είσοδος : Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74 Αθήνα) στις 5 μ.μ.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι Εταιρίες : “CARPENTER TURNER” – Πλατινένιος Χορηγός, και “MATRIX Ins. & Reins. Brokers S.A.” – Χρυσός Χορηγός.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

 

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

(Είσοδος : Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74 Αθήνα)

 

 17:00 – 17:30 Προσέλευση στο Αμφιθέατρο του Μουσείου

 

 17:30 – 18:00
  • Χαιρετισμός του Προέδρου του Σ.Ε.Σ.Α.Ε., κ. Ερρίκου Μοάτσου

 

  • Παρουσίαση αποτελεσμάτων των τεσσάρων ενοτήτων του κύκλου εκδηλώσεων με κεντρικό θέμα : «Διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά : αναγκαίο κακό ή ευλογία ; », από τον κ. Γιάννη Λινό, Πρόεδρο της Επιτροπής Βέλτιστων Πρακτικών του Σ.Ε.Σ.Α.Ε.

 

 18:00 – 19:00
  • Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση του Μουσείου
  • «ΙΑΣΙΣ : Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό»,
  • Η έκθεσηθα προσφέρει μια επισκόπηση της εξέλιξης των αρχαίων θεραπευτικών πρακτικών, εξετάζοντας τη μετάβαση από την μαγικο-θρησκευτική θεραπεία στην ορθολογική, επιστημονική ιατρική, καλύπτοντας το χρονικό διάστημα περίπου από το 1200 π.Χ. έως τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Εκτίθενται σχεδόν 300 αρχαία αντικείμενα από 41 μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού και  διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες : Υγεία, Νόσος, Θεραπεία.

 

Φρόντιζαν τη διατροφή και το σώμα τους στην αρχαία Ελλάδα ;

Πως αντιμετώπιζαν το ζήτημα της δημόσιας υγείας ; Τι έκανε ένας αθλητής εάν τραυματιζόταν 2.500 χρόνια πριν ; Υπήρχαν χειρουργικά εργαλεία ; Πως χρησιμοποιούσαν το όπιο και άλλες φαρμακευτικές ουσίες και βότανα ;

 

 19:00 Cocktail στο Café του Μουσείου

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*