«Ακροατές Σύζυγοι»: Ένα μυθιστόρημα του Τριαντάφυλλου Λυσιμάχου

Είναι ευχάριστη έκπληξη, για τους ανθρώπους της ασφαλιστικής αγοράς,  όταν, μαθαίνουν, πως ο Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου, αποφάσισε να γράψει και να εκδώσει ένα βιβλίο. 

Η πρώτη σκέψη που εύλογα γίνεται είναι πώς θα συνόψισε ή θα μετουσίωσε την επαγγελματική του πορεία και σε συνδυασμό με την επιστημονική του γνώση θα έγραψε ένα βιβλίο σχετικό με τα χρηματοοικονομικά. 

Ωστόσο δεν είναι έτσι: οι  «ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΣΥΖΥΓΟΙ» (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) που είναι και ο τίτλος του βιβλίου, είναι μυθιστόρημα. 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 

Μέσα από τις σελίδες του σε ταξιδεύει σε διάφορα μέρη του κόσμου. Κάνει τον αναγνώστη να νιώθει ότι συμπορεύεται, παρατηρεί, νιώθει, αγωνιά, συμπάσχει, με το κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου –του πρωταγωνιστή- ο οποίος θυμάται το παρελθόν, ονειρεύεται,  λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις για την δουλειά του ως στέλεχος χρηματοοικονομικού οργανισμού αλλά… και αποδρά σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς του και ταξιδεύει…Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου

Με γρήγορο ρυθμό οι «ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΣΥΖΥΓΟΙ», σε περιπλανούν σε μικρές ανθρώπινες στιγμές, από ιστορίες ζωής στην Αίγυπτο, στο Παρίσι, στην κατοχή, στην παλιά Αθήνα, στη δικτατορία. 

Ζωηρές σκηνές, εντάσεις, χρώματα και μυρωδιές, πάθη όλα αυτά διεγείρουν τις αισθήσεις και οι ακροατές γίνονται πρωταγωνιστές. 

Υπάρχει και η διάσταση της οικονομίας που προσεγγίζεται εμμέσως και φιλοσοφικά υπό το πρίσμα το πώς οι διαχειρίσεις και οι συμπεριφορές των μάνατζερς, των διοικητών αλλά και των απλών ανθρώπων έφεραν τα οικονομικά συστήματα στην σημερινή κρίσιμη δοκιμή.   

Υπάρχει και η προσέγγιση της προστατευτικής συμπεριφοράς προς τον αδύνατο, στοιχείο χαμένο από τις σύγχρονες ατομιστικές κοινωνίες.

Είναι πολλά αυτά που διαπιστώνει κανείς στο βιβλίο του κ. Λυσιμάχου το οποίο είναι κατά τους ειδικούς της γραφής  «τεχνικά άρτιο» και κατά τους αναγνώστες σαγηνευτικό…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*