Συνάντηση ΕΑΕΕ και Γ. Προβόπουλου

Ο Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) συναντήθηκαν χθες 18.11.2013 με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος  κ. Γεώργιο Προβόπουλο, τον Υποδιοικητή κ. Ιωάννη Παπαδάκη, τον Διευθυντή   Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης κ. Σπύρο Ζάρκο και αρμόδια στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις και επίκαιρα ζητήματα της ασφαλιστικής αγοράς.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στις προκλήσεις και τις υποχρεώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την Omnibus II, η οποία ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για την εφαρμογή του Solvency II, και στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός οδικού χάρτη μετάβασης σε αυτό (ημερομηνία ενσωμάτωσης 31 Μαρτίου 2015).

Με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της ασφαλιστικής αγοράς προς όφελος των ασφαλισμένων και της κοινωνίας, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τον εποικοδομητικό διάλογο πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της ασφαλιστικής αγοράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*