Αλλαγές στο ΔΣ της ΕΑΕΕ

Αλλαγές στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος είναι πιθανό να επιφέρει η παραίτηση του κ. Ανδρέα Βασιλείου από τη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ο κ. Βασιλείου καλείται εντός προθεσμίας που προβλέπει το καταστατικό της Ένωσης να ανακοινώσει αν θα εκπροσωπήσει άλλη ασφαλιστική εταιρεία, οπότε και θα παραμείνει στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου ή αν παραιτηθεί οπότε την κενή θέση στη διοίκηση θα αναλάβει ο πρώτος επιλαχών, ο κ. Γιώργος Ζάχος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NP Insurance (Νέος Ποσειδών). Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην Εθνική Ασφαλιστική 

Στο μεταξύ, το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση για την Ένωση είναι το τι θα γίνει με την Εθνική Ασφαλιστική και το γεγονός ότι πλέον δεν εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα.

Παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι, για λόγους αρχής, αλλά και ουσίας, η Εθνική Ασφαλιστική θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να συμμετέχει στη διοίκηση της Ένωσης, καθότι αποτελεί έναν εκ των ισχυρότερων παικτών του κλάδου, το μεγαλύτερο κρατικό «παίκτη» της αγοράς, αλλά και τη μεγαλύτερη θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας. «Μια εταιρεία του βεληνεκούς της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν πρέπει να απέχει από τα κοινά της αγοράς» αναφέρουν στελέχη αυτής.

Πληροφορίες του iw διευκρινίζουν, ωστόσο, ότι η διοίκηση της Ένωσης έχει ήδη εξετάσει το θέμα, και προσανατολίζεται στο να δώσει λύση με το να ζητήσει από την Εθνική Ασφαλιστική να συμμετάσχει ως παρατηρητής στο Δ.Σ. του φορέα ο νέος διευθύνων σύμβουλος, ο κ. κ. Σπύρος Μαυρόγαλος. «Μπορεί ο κ. κ. Σπύρος Μαυρόγαλος, ως παρατηρητής, να μην έχει δικαίωμα ψήφου, θα παρακολουθεί όμως στις εργασίες της Ένωσης, εκφράζοντας άποψη, και θα καλύψει έτσι -εν μέρει- το κενό εκπροσώπησης που άφησε η παραίτηση του κ. Ανδρέα Βασιλείου στη διοίκηση του φορέα» αναφέρουν κύκλοι της αγοράς.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*