Lloyd’s: Κέρδη 1,6 δις ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2013

Κέρδη 1,61 δις ευρώ κατέγραψαν οι Lloyd’s στο α’ εξάμηνο του 2013. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι Lloyd’s τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 4,9% και ανήλθαν στα 18,3 δις ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι στους πρώτους έξι μήνες δεν έλαβαν χώρα σημαντικές φυσικές καταστροφές, οι αποζημιώσεις που κατέβαλαν οι Lloyd’s έφτασαν τα 5,73 δις ευρώ. Τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον επηρέασαν σημαντικά τις αποδόσεις των επενδύσεων οι οποίες μειώθηκαν στα 291εκατ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος των Lloyd’s , κ. John Nelson, δήλωσε πως «Τα αποτελέσματα είναι θετικά ωστόσο η μεταβλητότητα στην ασφαλιστική αγορά σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί ως προς τα τελικά αποτελέσματα, τα οποία και θα διαμορφωθούν στο τέλος του χρόνου». Πρόσθεσε ότι «Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, είναι ευχάριστο το ότι η αγορά των Lloyd’s αυξήθηκε κατά περίπου πέντε τοις εκατό κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Αυτό δείχνει ότι το πειθαρχημένο underwriting μπορεί να συνυπάρχει με την ανάπτυξη η οποία είναι ζωτικής σημασίας, καθώς επιδιώκουμε να επωφεληθούμε από τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε οικονομίες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Ο CEO των Lloyd’s, κ. Richard Ward, δήλωσε ότι «αυτό είναι ένα συμπαγές αποτέλεσμα για την αγορά σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, και αποδεικνύει την πειθαρχημένη προσέγγιση της αγοράς στο underwriting.
Η αγορά των Lloyd’s είναι ισχυρή από οικονομική άποψη και υποστηρίζεται από την ισχυρή οικονομική αξιολόγησή της. Όταν θα ολοκληρωθεί η πορεία μου ως CEO στο τέλος του έτους, χαίρομαι που θα αφήσω την αγορά των Lloyd’s σε μια εξαιρετική κατάσταση ώστε να συνεχίσει το όραμά να είναι το παγκόσμιο κέντρο για εξειδικευμένες ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές επιχειρήσεις . “

Σημαντικότερα οικονομικά στοιχεία :

• Kέρδη 1.61 δις .
• Μικτή εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 18.3 δις ( 1ο εξάμηνο 2012: 18 δις).
• Combined Ratio: 86,9 % ( 1ο εξάμηνο 2012: 88,7 % ) .
• Αποδόσεις επενδύσεων: 291 εκατ. ευρώ, 0,5 % (1ο εξάμηνο 2012: 755 εκατ., 1,2 %) .