Πτώση του δολαρίου μετά την απόσυρση Summers

Οι αγορές ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της εβδομάδας με ένα σημαντικό gap καθώς το δολάριο άνοιξε με απώλειες. Ο λόγος ήταν η ξαφνική αποχώρηση του Larry Summers από τη διεκδίκηση της προεδρίας της Fed. Πλέον η μοναδική υποψήφια είναι η Janet Yellen, μια εξαιρετική οικονομολόγος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ενίσχυση του δολαρίου όλους αυτούς τους μήνες, οφειλόταν και στις εκτιμήσεις που ήθελαν τον Summers να είναι ο επόμενος επικεφαλής της Fed. Οι επενδυτές γνώριζαν ότι ο Summers θα οδηγούσε σε γρηγορότερη αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της Fed, ενώ η Yellen εκτιμάται ότι θα προχωρήσει αργά και σταδιακά σε μια αλλαγή της νομισματικής πολιτικής.

Η εξέλιξη αυτή, προσπάθησε να στηρίξει και το χρυσό με το πολύτιμο μέταλλο να καταγράφει κέρδη $20 στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Στη Γερμανία, το κόμμα της Μέρκελ κέρδισε με μεγάλη άνεση στο κρατίδιο της Βαυαρίας, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα όσον αφορά τις εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου. Το αποτέλεσμα ενθουσίασε τους επενδυτές οι οποίοι έσπρωξαν το DAX πάνω από τις 8.600 μονάδες και σε νέο ιστορικό υψηλό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*