Ασφαλιστική απάτη εις βάρος 40 ιδιοκτητών οχημάτων στη Θεσσαλονίκη

Σαράντα ανυποψίαστους οδηγούς εξαπάτησε 39χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος προσέγγιζε τα θύματα του ως ασφαλιστής και τα έπειθε να αλλάξουν τα ασφαλιστήρια συμβολαίου του αυτοκινήτου τους ή να συνάψουν νέα εάν αυτά είχαν λήξει. 

Οι εξαπατηθέντες πλήρωναν τα ασφάλιστρα για το όχημα τους, ωστόσο ποτέ δεν πήραν στα χέρια τους τα συμβόλαια. O φερόμενος ως δράστης απέσπασε μέσα στο πεντάμηνο Ιανουάριος-Μάιος 2013 από σαράντα παθόντες, χρηματικό ποσό που ανέρχεται στα 7.394 ευρώ. 

Μετά από έρευνες της αστυνομίας ο 39χρονος συνελήφθη και σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία για απάτη. Δικογραφία επίσης σχηματίστηκε και εις βάρος ενός 47χρονου, που πολλές φορές έπαιζε το ρόλο του «διαμεσολαβητή»  για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Απάτης κατ’ εξακολούθησης και της Απλής συνέργιας σε Απάτη κατ’ εξακολούθηση. 

Σύμφωνα με τις αρχές συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σχετικά με την εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε έχει αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*