Κινδυνεύουν από την υποασφάλιση οι επιχειρήσεις

Χωρίς ασφάλιση ή υποασφαλισμένες παραμένουν οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σε μία περίοδο που η διασφάλιση της βιωσιμότητας τους αποτελεί δύσκολο εγχείρημα λόγω του δυσχερούς οικονομικού περιβάλλοντος. Όσο και αν οι αρμόδιοι φορείς της ασφαλιστικής αγοράς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις μιας ζημιάς σε μία ανασφάλιστη επιχείρηση η κατάσταση τα τελευταία χρόνια δεν έχει μεταβληθεί.

Το ίδιο συμβαίνει και στο εξωτερικό καθώς σύμφωνα με έρευνα της Zurich στο Ηνωμένο Βασίλειο το 80% των εμπορικών ακινήτων είναι υποασφαλισμένα.

Θέτοντας μάλιστα το ζήτημα αυτό σε προτεραιότητα η Βρετανική Ένωση Ασφαλιστών (BIBA) σκοπεύει να δημοσιεύσει ένα φυλλάδιο που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην Υπασφάλιση. 

Όπως ανέφερε ο Graeme Trudgill, επικεφαλής των Εταιρικών Υποθέσεων στη BIBA «η Ένωση έχει ήδη δρομολογήσει τη διαδικασία της συγγραφής ενός οδηγού για την Υπασφάλιση και την αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ωστόσο νομίζω ότι είναι δύσκολο στην παρούσα οικονομική συγκυρία να πειστεί ο πελάτης για να αγοράσει την πληρέστερη και ευρύτερη ασφαλιστική κάλυψη. Ιδιαίτερα εάν οι επιχειρηματίες δεν έχουν έρθει ποτέ αντιμέτωποι με κάποια ζημιά μπορεί να είναι δύσκολο για αυτούς να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο».

Σε παρόμοια έρευνα, το

Chartered Institute of Loss Adjusters διαπίστωσε ότι το 40% των συμβολαίων διακοπής εργασιών που έχουν συνάψει επιχειρήσεις εμφανίζουν επίσης κενά στις καλύψεις.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*