Επικίνδυνος ανταγωνισμός στο αυτοκίνητο.

Στην πρόκληση της ολοένα και καλύτερης τιμολογιακής προσφοράς ενδίδουν η μία μετά την άλλη οι ασφαλιστικές εταιρείες εντείνοντας τις σαθρές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά και εξαντλούν τα περιθώρια κερδοφορίας. 

Το γεγονός αρχίζει να  αποκτά επικίνδυνες διαστάσεις και παρακολουθείται από την Τράπεζα της Ελλάδος δεδομένου ότι η διαμόρφωση των ασφαλίστρων σε οριακά επίπεδα από άποψη κερδοφορίας και σε κάποιες περιπτώσεις –ελέγχεται- και χαμηλότερα από το όριο βιωσιμότητας δημιουργεί ζητήματα στις οικονομικές καταστάσεις πολλών εταιρειών. Η εξέλιξη αυτή που για κάποιες εταιρείες μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες στο προσεχές χρονικό διάστημα πυροδοτούν εστιασμένους ελέγχους από την τράπεζα της Ελλάδος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και σχετικές καταγγελίες από ασφαλιστικές που μιλούν για επανεμφάνιση του φαινομένου μετά από πολλά χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και πολυεθνικές εταιρείες επιδίδονται κατά γεωγραφικές περιοχές της χώρας σε προσφορές δελεαστικών ασφαλίστρων και σημειώνουν ιλιγγιώδη ανάπτυξη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παράγοντας της αγοράς που μιλά στο IW τονίζει πώς η κατάσταση οδηγεί σε θλιβερά αποτελέσματα καθώς οι εταιρείες τρώνε από την κερδοφορία τους προκειμένου να μην εξαφανιστούν από την αγορά. Το αδυσώπητο κυνήγι των εταιρειών μεταξύ τους οφείλεται στην ανάγκη απόκτησης ρευστότητας, κάτι που μόνο μέσω του αυτοκινήτου μπορούν να το κατακτήσουν αφού η υποχρεωτικότητα καταβολής ασφαλίστρων από τον νόμο οδηγεί τα χρήματα των ασφαλισμένων στα ταμεία τους. Κατά τις πληροφορίες επειδή η κατάσταση οδηγεί σε πλήρη εξάντληση και δημιουργεί κινδύνους για τις εταιρείες δεν αποκλείεται να γίνει παρέμβαση- σύσταση από τον επόπτη για όσες περιπτώσεις υπάρχει βάσιμη καταγγελία ότι πουλάνε χαμηλότερα από το κόστος και θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωσή τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*