Απώλειες 1,2 δις ευρώ για την ιδιωτική ασφάλιση στην τετραετία

Μειωμένη ήταν το πρώτο μήνα η παραγωγή στις ασφαλιστικές εταιρείες.  Ο κλάδος εισήλθε έτσι στο τέταρτο πτωτικό 12μηνο για το σύνολο των εσόδων του με τις απώλειες να βαραίνουν και τους δύο βασικούς κλάδους ασφάλισης, τις Γενικές Ασφάλειες λόγω των ανασφάλιστων οχημάτων, της κατάθεσης πινακίδων και των μειώσεων στα ασφάλιστρα, και τις ασφαλίσεις Ζωής λόγω όχι μόνο τις περιορισμένης ζήτησης προϊόντων, αλλά και των ακυρώσεων συμβολαίων, οι γνωστοποιήσεις των οποίων λαμβάνουν πλέον μορφή καταιγίδας.

Τα στελέχη της αγοράς κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό για τις επιπτώσεις της κρίσης, διαπιστώνουν ότι στο διάστημα 2009 – 2012 ο κλάδος έχασε συνολικά έσοδα 1,2 δισ. ευρώ, με την παραγωγή του να μειώνεται από τα 5,5 δισ. ευρώ το 2009 στα 4,3 δισ. ευρώ πέρυσι.

Στον κλάδο Ζωής οι απώλειες από το 2010 φθάνουν τα 0,4 δισ. ευρώ και στις Γενικές Ασφάλειες τα 0,6 δισ. ευρώ (το 2010 καταγράφηκε άνοδος 3%), ενώ η χειρότερη χρονιά ήταν σαφώς η περυσινή, κατά τη διάρκεια της οποίας η αγορά έχασε το 10,7% της παραγωγής της, με τις Γενικές Ασφάλειες να μειώνουν τα έσοδά τους κατά 11,8% και τις Ασφάλειες Ζωής κατά 9,4%.
Σε κάθε περίπτωση το στοίχημα φέτος για τις ασφαλιστικές εταιρείες δεν είναι το πώς θα γυρίσουν τον κλάδο σε ανοδική πορεία, αλλά το πώς θα περιορίσουν τις απώλειές τους σε επίπεδα χαμηλότερα του 2012.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*