Το κράτος αναζητά τα ανασφάλιστα οχήματα

Το δρόμο για τη βουλή φαίνεται πως παίρνουν οι ρυθμίσεις για τον περιορισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, που πλέον πλησιάζουν σε αριθμό τα 2 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iw, την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε προχθές προς τη διοίκηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου, Δημήτρης Ζορμπάς.

Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά, την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή προς ψήφιση νομοσχέδιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στο οποίο θα περάσουν ως τροπολογία οι ρυθμίσεις περί εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων.

Κατά τον κ. Ζορμπά, το θέμα έχει πλέον κλείσει και σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο. Το προς θέσπιση πλαίσιο θα προβλέπει όλα όσα πρότεινε η ομάδα εργασίας που είχε συγκροτηθεί προ αρκετών μηνών, και κατά συνέπεια θα καλύψει πλήρως τις θέσεις της ασφαλιστικής αγοράς.

Όπως ανέφερε εξάλλου χθες και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η εισήγηση της ομάδας εργασίας εξετάζεται πλέον σε νομοθετικό επίπεδο.

Σύμφωνα λοιπόν και με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, φαίνεται ότι το Μάρτιο θα επιδοθούν τα πρώτα ειδοποιητήρια στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλλουν πρόστιμο 250 ευρώ και εφόσον σε διάστημα το αργότερο 20 ημερών δεν θα προσκομίζουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα τους επιβάλλεται νέο πρόστιμο, αυτή τη φορά  500 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*